ΦΑΡΜΑΚΟ

Μπαράζ διαρρήξεων στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης – Σε απόγνωση οι φαρμακοποιοί

Μπαράζ διαρρήξεων στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης – Σε απόγνωση οι φαρμακοποιοί
INTIME NEWS

Περισσότερα από δέκα φαρμακεία έχουν «χτυπήσει» διαρρήκτες τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για μάστιγα. Οι δράστες καταστρέφουν τις τζαμαρίες, παραβιάζουν σιδεριές και προκαλούν σοβαρές ζημιές στα φαρμακεία. Οι διαρρήκτες δεν βρίσκουν αξιόλογα χρηματικά ποσά στις ταμειακές μηχανές παρά μόνο λίγα μετρητά και κέρματα, λόγω της διαδεδομένης χρήσης POS. Όμως, οι ζημιές που προκαλούν, είναι πολύ μεγάλες.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) έχει ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο Αντώνιο Τζιτζή, ώστε να βρεθεί άμεσα μία λύση η οποία να προστατεύει τα φαρμακεία από τις συνεχείς διαρρήξεις. Ανάλογη συνάντηση είχε γίνει και τον Ιανουάριο του 2018, οπότε υπήρχε ξανά έξαρση κλοπών και διαρρήξεων στα φαρμακεία της πόλης.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση. Κάθε βράδυ ζούμε με την αγωνία αν θα χτυπήσει το τηλέφωνό μας για να μας ενημερώσουν για διάρρηξη στο φαρμακείο μας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις σε όλες τις περιοχές της πόλης μας. Οι επιτήδειοι παραβιάζουν στόρια και σπάνε τις κλειδαριές των φαρμακείων, εισβάλλουν μέσα και αρπάζουν ό,τι βρουν. Οι ζημιές που προκαλούν είναι δυσβάσταχτες και αποτελούν ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα στην ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φαρμακοποιοί», τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης και προσθέτει: «Εμείς από την πλευρά μας λαμβάνουμε όσα μέτρα μπορούμε για να θωρακίσουμε τα φαρμακεία μας. Είναι αναγκαία, όμως, και η αύξηση των μέτρων εκ μέρους της πολιτείας με αύξηση των περιπολιών της αστυνομίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις