ΦΑΡΜΑΚΟ

Κορονοϊός: Η χλωροκίνη στα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ – Ξεκινά η δωρεάν διάθεση

Κορονοϊός: Η χλωροκίνη στα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ – Ξεκινά η δωρεάν διάθεση
INTIME NEWS

Από την Παρασκευή (03/04/2020) ξεκινά η διάθεση της χλωροκίνης σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς σήμερα, Πέμπτη (02/04/2020) εκδόθηκε η σχετική άδεια από τον ΕΟΦ.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA, που παράγει τη χλωροκίνη (Unikinon) έχει δεσμευθεί ότι θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις στο ελληνικό κράτος. Επίσης, η διοίκηση της φαρμακοβιομηχανίας αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν και στην Κυπριακή Δημοκρατία 60.000 δόσεις του φαρμάκου.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν έχει λάβει οικονομική στήριξη από το κράτος και ότι η αγορά των 5 τόνων της δραστικής ύλης ήταν δική της πρωτοβουλία, όπως και η κάλυψη του κόστους. Η αγορά της πρώτης ύλης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.

Το θεραπευτικό σχήμα θα καθοριστεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Ήδη υπάρχουν διεθνή επιστημονικά δεδομένα για τη χλωροκίνη, καθώς το φάρμακο χορηγείται σε ασθενείς με COVID-19 και επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες. Η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984.

53 νεκροί στην Ελλάδα - 129 νέα κρούσματα

Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 53 εκ των οποίων, οι 39 είναι άντρες και οι 14 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 72 έτη.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ούτε βήχας ούτε πυρετός - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε (pics)

Κορονοϊός: Τελικά η μάσκα σώζει; Τι λένε οι ειδικοί

Κορονοϊός: Η πρόταση του Μπιλ Γκέιτς - «Με αυτές τις 3 κινήσεις θα νικήσουμε τον ιό»

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 91 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και 16 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη. Εννέα ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το τελευταίο 24ωρο.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα και 23 νέα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα. Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ακόμη 119 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (79 σήμερα συν 40 τα χθεσινά) που από χθες βρίσκεται υπό την επιτήρηση του ΕΟΔΥ. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων την Πέμπτη (02/04/2020) φθάνει τα 1.544 συμπεριλαμβανομένων και των κρουσμάτων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπτώματα που έχουν σχεδόν όλοι

Σχετικές ειδήσεις