ΦΑΡΜΑΚΟ

DEMO: Πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης - Νέο σκεύασμα για τη μείωση του ουρικού οξέος

DEMO: Πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης - Νέο σκεύασμα για τη μείωση του ουρικού οξέος
DEMO ABEE

Η βιομηχανία φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης «Start your Journey».

Νέοι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι σχολών σχετικών με τον φαρμακευτικό κλάδο, μπορούν να κάνουν αίτηση για εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, καθώς και για 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση στην εταιρεία. Στην τελική φάση του προγράμματος, οι αριστούχοι επιστήμονες διαφόρων κλάδων που προκρίνονται, καλούνται για προσωπική συνέντευξη και γνωριμία με στελέχη της επιχείρησης προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητά τους.

Φέτος, λόγω των μέτρων ασφάλειας για την προστασία από τον COVID -19, οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Οι προσωπικές επιθυμίες των υποψηφίων παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση, καθώς για την εταιρεία προέχει να βοηθήσει κάθε νέο επιστήμονα με τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα και με το πώς ο ίδιος οραματίζεται το μέλλον και τη σταδιοδρομία του. Έτσι, οι υποτροφίες δίνονται κατά βάση σε υποψήφιους που έχουν άμεσο ενδιαφέρον συνέχισης των σπουδών τους και οι πρακτικές σχεδιάζονται με τρόπο που να βοηθούν τους νέους να αποκτήσουν εμπειρία σε τομείς που τους ενδιαφέρουν.

H υποβολή των αιτήσεων για το φετινό «Start Your Journey» θα γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.demo.gr/startyourjourney, η οποία θα είναι ανοιχτή από την 1η Ιουλίου 2020 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Επίσης, η DEMO υποστηρίζει και συμμετέχει στο «1ο Virtual Πανόραμα Επιχειρηματικότητας» που θα διεξαχθεί από τις 11 έως και τις 15 Ιουλίου. Η εκδήλωση, η οποία οργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κάθε χρόνο από τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Ιορδάνη Λαδόπουλο και την ομάδα του, έχει στόχο να ενημερώσει τους νέους για τις τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν δεκαπέντε κλάδοι της οικονομίας και ταυτόχρονα να αναδείξει την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Νέο σκεύασμα φεβουξοστάτης

Η DEMO διευρύνει το ήδη εκτεταμένο νοσοκομειακό της χαρτοφυλάκιο, αναπτύσσοντας σημαντικό αριθμό ενέσιμων φαρμακευτικών προϊόντων. Ενισχύει την παρουσία της στην αγορά εκτός νοσοκομείου με νέες, από του στόματος χορηγούμενες θεραπείες, ενώ επεκτείνεται και στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, επιλέγοντας σκευάσματα υψηλών προδιαγραφών και κλινικώς πιστοποιημένα.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου με νέες δραστικές στην αγορά εκτός νοσοκομείου, πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σκεύασμα φεβουξοστάτης, ένα φάρμακο από του στόματος χορηγούμενο, για τη θεραπεία της χρόνιας υπερουριχαιμίας.

Η υπερουριχαιμία είναι συχνή μεταβολική διαταραχή οφειλόμενη σε διαταραχές του μεταβολισμού των πουρινών/πυραμιδινών και ορίζεται ως η τιμή του ουρικού οξέος στο αίμα >6,7 mg/dl. Το ουρικό οξύ με τη μορφή κρυστάλλων ουρικού μονονατρίου απελευθερώνεται στο εσωτερικό των αρθρώσεων προκαλώντας την ουρική αρθρίτιδα.

Το ουρικό οξύ είναι ένα φυσιολογικό προϊόν του μεταβολισμού των πουρινών, που περιέχονται στις τροφές, και αποβάλλεται από τους νεφρούς. Η υπερουριχαιμία οφείλεται είτε σε αυξημένη παραγωγή ουρικού οξέος είτε σε μειωμένη αποβολή από τους νεφρούς είτε σε συνδυασμό και των δύο αυτών μηχανισμών.

Η φεβουξοστάτη επιτυγχάνει τη θεραπευτική του επίδραση μειώνοντας το ουρικό οξύ του ορού μέσω της επιλεκτικής αναστολής του ενζύμου Οξειδάση της ξανθίνης, που μετατρέπει την υποξανθίνη και τη ξανθίνη (υποπροϊόντα των πουρινών) σε ουρικό οξύ, με τελικό αποτέλεσμα τη μείωση των επίπεδων του στο αίμα.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία: Πνίγηκαν 8 παιδιά σε ποτάμι - Βούτηξαν να σώσουν φίλο τους

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr