ΦΑΡΜΑΚΟ

ΒΙΑΝΕΞ: Σε τροχιά ιστορικού ρεκόρ πωλήσεων - Βράβευση στα «Diamonds of the Greek Economy 2020»

ΒΙΑΝΕΞ: Σε τροχιά ιστορικού ρεκόρ πωλήσεων - Βράβευση στα «Diamonds of the Greek Economy 2020»
NEWSBOMB.GR/ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το φάρμακο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αρκεί να εφαρμοστούν άμεσα».

Το φόρουμ-θεσμός για την επιχειρηματική αριστεία «Diamonds of the Greek Economy 2020» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (15/07/2020), με την καθιερωμένη απονομή των επιχειρηματικών διακρίσεων της «New Times Publishing» και την παρουσίαση της ομώνυμης αγγλόφωνης έκδοσης.

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε περιορισμένος αριθμός προσκεκλημένων λόγω των μέτρων προστασίας έναντι στον κορονοϊό –μεταδόθηκε όμως διαδικτυακά-, συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, των δυναμικότερων επιχειρηματικών ομίλων και επιχειρηματικών φορέων της χώρας, καθώς και εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών και μεικτών εμπορικών επιμελητηρίων διαφόρων χωρών.

Η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ βραβεύθηκε για τις εξαιρετικές επιδόσεις της με βάση τα οικονομικά της αποτελέσματα, τη συμβολή της στην απασχόληση, καθώς και το επενδυτικό της πρόγραμμα με διεθνή προσανατολισμό. Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ ΒΙΑΝΕΞ, Κωνσταντίνος Παναγούλιας.

Τον χαιρετισμό του Προέδρου Δ.Σ και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μετέφερε η Διευθύντρια Ποιότητας της ΒΙΑΝΕΞ, Γεωργία Βέρδη:

«Ευχαριστούμε για την τιμητική διάκριση και συγχαρητήρια στον κ. Κτενά και σε όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε για άλλη μια χρονιά εδώ, στο θεσμό που επιμένει να τιμά την υγιή επιχειρηματικότητα και αναγνωρίζει τη συμβολή του κλάδου όλα τα χρόνια, ακόμα και τότε που όλοι "πυροβολούσαν" το φάρμακο.

Σήμερα έχει αλλάξει αυτή η κατάσταση; Ελπίζουμε πως βρισκόμαστε σε ένα σημείο που αρχίζουν να διορθώνονται οι στρεβλώσεις που άφησαν πίσω τους τα μνημόνια και πλέον οι εξαγγελίες θα γίνουν πράξη. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να εφαρμοστούν άμεσα. Και το κυριότερο είναι να μην επαναπαυθεί κανείς σε αυτά, γιατί αποτελούν μόνο το πρώτο βήμα από πολλά που πρέπει να γίνουν. Στην ουσία, η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα ανακόψει την αύξηση του clawback για ένα-δύο χρόνια. Όμως, ο κλάδος περιμένει μέτρα που θα εξαφανίσουν το clawback, όπως άλλωστε έχουν ζητήσει και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Όσον αφορά την εταιρεία μας, παρά το δυσχερές περιβάλλον έχουμε ολοκληρώσει μια σειρά από διαρθρωτικά μέτρα. Προχωρήσαμε σε νέες προσλήψεις -και μέσα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Και ξεκινώντας μια σειρά από νέες συνεργασίες με ξένους οίκους, πάμε για χρονιά-ρεκόρ σε πωλήσεις.

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ελληνική εταιρεία φαρμάκων θα σπάσει το όριο των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς όμως, όχι με την ανάλογη κερδοφορία. Έχουμε καταντήσει να δουλεύουμε με μικρότερα ποσοστά από τα σούπερ-μάρκετ. Και είμαστε ένας κλάδος με εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης και μεγάλη παραγωγή προστιθέμενης αξίας. Ο λόγος που παραμένουμε σε κερδοφορία είναι οι εξαγωγές, διότι πλέον όπως ήδη όλοι γνωρίζετε, για τα φάρμακα που διακινούμε εντός Ελλάδος, μπαίνουμε μέσα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των στρεβλώσεων που φωνάζουμε εδώ και χρόνια ότι πρέπει να διορθωθούν. Θέλουμε μια φαρμακευτική πολιτική που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, όχι μόνο τις εταιρείες αλλά και την εθνική οικονομία».

Η εκδήλωση «Diamonds of the Greek Economy 2020» ανέδειξε τις δυναμικότερες ελληνικές επιχειρήσεις για το 2020. Η αξιολόγησή τους έγινε βάσει συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών και κριτηρίων, μεταξύ των οποίων η κερδοφορία, η δανειακή επιβάρυνση, η ρευστότητα, η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια κλπ. Επίσης, συνυπολογίστηκαν παράγοντες όπως τα επενδυόμενα κεφάλαια από μέρους των εταιρειών, η πολιτική τους στο ανθρώπινο δυναμικό καθώς επίσης και η αντίστοιχη σε θέματα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr