ΦΑΡΜΑΚΟ

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων «μεταμορφώνεται» - Σημαντική η ενίσχυση της ΠΕΦ

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων «μεταμορφώνεται» - Σημαντική η ενίσχυση της ΠΕΦ
Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Μία ακόμα δομή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) ανακαινίστηκε πλήρως, στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται στους ωφελούμενους του. Ο λόγος για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που «μεταμορφώθηκε» σε έναν σύγχρονο, αναβαθμισμένο χώρο παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Τα γυάλινα ράφια έδωσαν τη θέση τους σε μια υψηλής χωρητικότητας, σύγχρονη συρταριέρα φαρμακείου, που θα συμβάλλει όχι μόνο στην καλύτερη οργάνωση και παρακολούθηση των αποθεμάτων σε φάρμακα, αλλά και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων. Καθαρές γραμμές, λευκό χρώμα και άριστη οργάνωση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισης του ανακαινισμένου φαρμακείου, που θα αποτελέσει ψυχολογική «ένεση» τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ωφελούμενους της δομής, οι οποίοι δέχθηκαν την αλλαγή με ενθουσιασμό.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στηρίζει με συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, αλλά και παραφαρμακευτικά προϊόντα, 3.000 άπορους, άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες της Αθήνας, για το οποίους το κόστος της φαρμακευτικής τους περίθαλψης καθίσταται «απαγορευτικό». Σημαντική είναι η ενίσχυση σε φάρμακα που παρέχουν εταιρείες - μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), η οποία στηρίζει σταθερά τις δομές περίθαλψης του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Με την αυγή της νέας χρονιάς το προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου υποδέχεται τους ωφελούμενους του Κ.Υ.Α.Δ.Α., πίσω από το προστατευτικό plexiglass του πάγκου, σε έναν χώρο που εμπνέει ασφάλεια, καθαριότητα και εμπιστοσύνη. Απέναντι από τον πάγκο, μια σειρά από ράφια «φιλοξενούν» παραφαρμακευτικά προϊόντα, όπως συμπληρώματα διατροφής και δερμοκαλλυντικά, που επίσης διατίθενται δωρεάν στους ωφελούμενους, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στελεχώνουν δύο φαρμακοποιοί, μία βοηθός φαρμακοποιού και μία κοινωνική λειτουργός. Εκτός από ψυχοκοινωνική στήριξη, η κοινωνική λειτουργός παρέχει πολύτιμη βοήθεια στους ωφελούμενους για το κλείσιμο ραντεβού στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές δημόσιας υγείας, στα δημοτικά ιατρεία και στα κοινωνικά ιατρεία του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

«Ο καθημερινός αγώνας στήριξης των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη συνεχίζεται. Στόχος μας είναι αυτός ο αγώνας να γίνεται με αξιοπρέπεια, από όμορφους και μοντέρνους χώρους, προσαρμοσμένους στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της εποχής», σημειώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ. Γρηγόρης Λέων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

'Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

Ροή Ειδήσεων