Συσκευές εισπνοής με «μηδενικό» περιβαλλοντικό αποτύπωμα σχεδιάζει η AstraZeneca

Η AstraZeneca προχωρά στο πρόγραμμα Ambition Zero Carbon σε συνεργασία με τη Honeywell, για την ανάπτυξη συσκευών εισπνοής επόμενης γενιάς.
περιβάλλον
Οι περισσότεροι ασθενείς με άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια χρειάζονται εισπνεόμενα φάρμακα
3'

Η AstraZeneca και η Honeywell θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη συσκευών εισπνοής επόμενης γενιάς χρησιμοποιώντας το προωθητικό HFO-1234ze, το οποίο έχει έως και 99,9% μικρότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) από τα προωθητικά που χρησιμοποιούνται σήμερα σε αναπνευστικά φάρμακα.

Οι περισσότεροι ασθενείς με άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) χρειάζονται εισπνεόμενα φάρμακα. Πολλοί χρησιμοποιούν συσκευές εισπνοής μετρημένης δόσης υπό πίεση (pMDIs) που περιέχουν μικρές ποσότητες ενός τύπου αερίου που συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου (GHG), και το οποίο δρα ως προωθητικό για τη χορήγηση του φαρμάκου στους πνεύμονες.

Τα πρόσφατα αποτελέσματα από την πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους Φάσης I του σχεδόν μηδενικού GWP προωθητικού HFO-1234ze σε ένα pMDI που περιέχει βουδεσονίδη, γλυκοπυρρόνιο, φουμαρική φορμοτερόλη, σε υγιείς ενήλικες ήταν θετικά, καταδεικνύοντας παρόμοια ασφάλεια, ανεκτικότητα και συστηματική έκθεση των δραστικών συστατικών συγκριτικά με το υπάρχον Pmdi.

Οι ασθένειες που αφορούν στο αναπνευστικό επηρεάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και υπάρχει σημαντική κλινική ανάγκη για pMDIs, συσκευές που αποτελούν καθοριστική επιλογή για τους ασθενείς. Η εξοικείωση με τη συσκευή, η περιορισμένη λειτουργία των πνευμόνων και η νεαρή ή προχωρημένη ηλικία είναι όλα σημαντικά στοιχεία κατά την επιλογή του τύπου της συσκευής εισπνοής που ταιριάζει καλύτερα στον ασθενή.

Η ανακοίνωση για την ανάπτυξη των νέων συσκευών εισπνοής, συμπίπτει με τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης αειφορίας της AstraZeneca και καταδεικνύει την πρόοδο στο πρόγραμμα βιωσιμότητας, Ambition Zero Carbon. Η έκθεση δείχνει επίσης ότι το σύνολο της εισαγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας της AstraZeneca προέρχεται πλέον από ανανεώσιμες πηγές και ότι η Εταιρεία έχει επιτύχει μείωση 59% στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) στα Πεδία 1 και 2 από το 2015, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης του αποτυπώματος GHG της Alexion.

Ο Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, δήλωσε: «Κάνουμε μεγάλη πρόοδο στη φιλοδοξία μας να έχουμε μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας έως το τέλος του 2025 και αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας έως το 2030. Η συνεργασία μας με τη Honeywell καταδεικνύει τη δέσμευση της AstraZeneca για την προώθηση της βιώσιμης καινοτομίας στον τομέα της υγείας, με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για τους ασθενείς παράλληλα με τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».

Ο Darius Adamczyk, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Honeywell, δήλωσε: «Η δουλειά που κάνουμε με την AstraZeneca για την ανάπτυξη μιας αναπνευστικής συσκευής εισπνοής, με ένα νέο σχεδόν μηδενικό προωθητικό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη, είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για το περιβάλλον όσο και για ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα από την αναπνευστική υγειονομική περίθαλψη χωρίς να περιορίζουμε την επιλογή των ασθενών ή να διακινδυνεύουμε τη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Επιπλέον δόσεις της προληπτικής θεραπείας αντισωμάτων της AstraZeneca προμηθεύονται οι ΗΠΑ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή