ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΕΦ: 2.000 νέες θέσεις εργασίας την επόμενη 5ετία

ΠΕΦ: 2.000 νέες θέσεις εργασίας την επόμενη 5ετία

Η φαρμακευτική πολιτική ήταν το κεντρικό θέμα της ημερίδας «Υγεία: Σχεδιάζοντας το Μέλλον», που διοργάνωσε η Direction Business Network και το MED & HEALTH BUSINESS και υποστήριξε χορηγικά η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).


Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, κατά τον οποίο επιβεβαίωσε ότι η φαρμακευτική δαπάνη για το 2015 θα παραμείνει στα 2 δισ. ευρώ.

Εκ μέρους της ΠΕΦ, εισηγήθηκε ο Επιστημονικός Διευθυντής της, Μάρκος Ολλανδέζος, ο οποίος επικεντρώθηκε στους αλληλοσυγκρουόμενους στόχους της φαρμακευτικής πολιτικής των τελευταίων ετών, δίνοντας έμφαση στους τρεις άξονες που πρέπει να σηματοδοτήσουν τη νέα Εθνική Στρατηγική Φαρμάκου:

1.την προστασία της δημόσιας υγείας με ποιοτικές θεραπείες,

2. τον έλεγχο του κόστους και

3. την αναπτυξιακή διάσταση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.

Σε σχέση με τον τρίτο άξονα, ο κ. Ολλανδέζος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία 10 χρόνια η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία έχει επενδύσει περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ σε πάγιο εξοπλισμό και έρευνα και έχει καταφέρει να εξαγάγει με μεγάλη επιτυχία τα ελληνικά φάρμακα σε 85 χώρες και στις 5 ηπείρους. Ταυτόχρονα, απασχολεί άμεσα περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους, επηρεάζει συνολικά 53.000 θέσεις εργασίας και μπορεί να δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας την επόμενη πενταετία».

Ο Επιστημονικός Διευθυντής της ΠΕΦ ολοκλήρωσε την εισήγησή του υπογραμμίζοντας πως η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση, καθώς τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα την καθιστούν έναν από τους εννέα στρατηγικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας με ορίζοντα το 2020.

Διαβάστε επίσης:

Μ. Βορίδης: Θα θέσει θέμα για το άδικο clawback στην τρόικα;