ΦΑΡΜΑΚΟ

Λουράντος: Παντελής απουσία των θεμάτων Υγείας από τον προεκλογικό διάλογο

Λουράντος: Παντελής απουσία των θεμάτων Υγείας από τον προεκλογικό διάλογο

Ανοιχτή επιστολή προς τους κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απέστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, στην οποία επισημαίνει την παντελή έλλειψη των θεμάτων της Υγείας από τον προεκλογικό διάλογο.

Παράλληλα, ο κ. Λουράντος ζητά από όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ αναφέρει ότι η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο φλέγον θέμα της Υγείας, εντοπίζεται «τόσο στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί ανθρωπιστική κρίση, όσο και στον κ. Μεϊμαράκη που είναι πρόεδρος ενός κόμματος που επί διακυβερνήσεώς του έγιναν οι μεγαλύτερες περικοπές, εφαρμόσθηκαν νόμοι και διατάξεις που διέλυσαν τη φαρμακευτική περίθαλψη και οδήγησαν στην αποδόμηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος».

Οι φαρμακοποιοί ερωτούν του πολιτικούς πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του «χρεοκοπημένου» ΕΟΠΥΥ, αν θα συνεχίσουν την υιοθέτηση των μέτρων της μελέτης του ΟΟΣΑ «που ο μεν ΣΥΡΙΖΑ απεκδυόταν ως κλεψίτυπη, η δε Νέα Δημοκρατία τη θεωρούσε πολύτιμο εργαλείο που ποτέ όμως δεν απέδωσε». Επίσης κάνουν λόγο για «διωγμό του μικρομεσαίου φαρμακείου, στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού την ίδια ώρα που στην Ευρώπη δεν εφαρμόζονται παρόμοια μέτρα και όπου εφαρμόσθηκαν, ανατρέπονται με γοργούς ρυθμούς» και ρωτούν αν αυτό θα συνεχισθεί. Τέλος, ζητούν απάντηση στην ερώτηση αν «θα αναγνωρίσει επιτέλους η Πολιτεία ότι οι άκριτες περικοπές στην Υγεία αντιστοιχούν σε μελλοντικά κόστη, λόγω της αύξησης της νοσηρότητας άρα και της νοσηλείας».

Ο κ. Λουράντος καλεί όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν και να δεσμευθούν για την αντιμετώπιση «της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης», σημειώνοντας ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών «έχει πληγεί από όλες τις κυβερνήσεις».

Σχετικές ειδήσεις