ΦΑΡΜΑΚΟ

Επιχορήγηση 1,2 εκατ. ευρώ σε 3 νοσοκομεία για τις επείγουσες ανάγκες σε φάρμακα

Επιχορήγηση 1,2 εκατ. ευρώ σε 3 νοσοκομεία για τις επείγουσες ανάγκες σε φάρμακα

Εντάλματα πληρωμής ύψους 900.000 ευρώ θα εκδώσει ο ΕΟΦ για την προμήθεια ειδικών φαρμάκων, τα οποία εισάγονται μέσω ΙΦΕΤ και αφορούν σε χρόνιες και σπάνιες παθήσεις.

Τα συγκεκριμένα σκευάσματα θα κατανεμηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Π.Γ.Ν «Αττικό».

Πρόκειται για μέρος της επιχορήγησης ύψους 1.200.000 ευρώ, που ενέκρινε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, την Τρίτη (22/12/2015) προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες ανάγκες σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης, για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει στη Λέσβο λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, το υπουργείο Υγείας θα ενισχύσει το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης με επιπλέον 300.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων αλλά και του ντόπιου πληθυσμού σε εμβόλια και υγειονομικό υλικό.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που παρατηρούνται στις δομές περίθαλψης του δημόσιου συστήματος.

Ωστόσο, θεωρεί ότι «με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, θα εξομαλυνθούν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα των ελλείψεων και ότι σε συνδυασμό με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό) που προωθούνται αλλά και με τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, η εικόνα του ΕΣΥ το 2016 θα είναι αισθητά βελτιωμένη».

Σχετικές ειδήσεις