ΦΑΡΜΑΚΟ

Ασφαλιστικό: Λουράντος - Υποκρισία και ψευτιά από την κυβέρνηση

Ασφαλιστικό: Λουράντος - Υποκρισία και ψευτιά από την κυβέρνηση

«Προσχηματικός» ο διάλογος για το ασφαλιστικό, «υποκρισία και ψευτιά», «τιμωρούνται οι φαρμακοποιοί επειδή είναι ειλικρινείς φορολογούμενοι» και ευνοούνται οι φοροφυγάδες, ήταν μερικά από όσα «έσυρε» στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος.

«Οι φαρμακοποιοί έχουν στοχοποιηθεί ως επαγγελματίες και ως επιστήμονες και για αυτό ο κλάδος θα αντιδράσει» δήλωσε ο κ. Λουράντος και αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, τόνισε: «Τιμωρούνται οι φαρμακοποιοί επειδή είναι ειλικρινείς φορολογούμενοι» και ευνοούνται οι φοροφυγάδες. «Θα ήθελα πολύ να φοροδιαφύγω, να κλέψω αφού με κλέβουν, αλλά δεν μπορώ και τιμωρούμαι, αφού δεν κοροϊδεύω, να πληρώσω υπέρογκες εισφορές».

Το θέμα της συνέντευξης Τύπου ήταν η παρουσίαση της εκστρατείας «Άκου το Σώμα Σου», που υλοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία Novartis Hellas.

Βασικοί πυλώνες της εκστρατείας είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των φαρμακοποιών και η ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών, αλλά και η ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας. Η δράση στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου προστασίας αδιάγνωστων ασθενών, με τη συμμετοχή όλων των φαρμακοποιών, καλύπτοντας έτσι, κενά που μπορεί να παρουσιάζει το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Η εκπαίδευση των φαρμακοποιών όλης της χώρας γίνεται μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), και περιλαμβάνει ενημέρωση και νεότερα δεδομένα για ασθένειες που ταλαιπωρούν καθημερινά ανθρώπους κάθε ηλικίας που επισκέπτονται τα φαρμακεία. Σε δεύτερη φάση η εκστρατεία θα υποστηριχθεί από ιατρικές εταιρίες, που θα προτρέπουν τα μέλη τους να υποδέχονται στα ιατρεία τους, ασθενείς που παραπέμπονται από φαρμακοποιούς, για διαγνωστικές εξετάσεις, όπως σπιρομετρήσεις. Οι εξετάσεις αυτές, θα διενεργούνται δωρεάν την πρώτη φορά.