Η Pharmathen γίνεται αποκλειστικά εξαγωγική επιχείρηση

Newsroom Newsroom

Η Pharmathen γίνεται αποκλειστικά εξαγωγική επιχείρηση

Σε ποιο επιχειρηματικό σχήμα πωλείται το εμπορικό τμήμα της φαρμακοβιομηχανίας.

Έτοιμη να αφοσιωθεί πλήρως στις διεθνείς αγορές είναι η φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen, μετά την πρόσφατη πιστοποίηση του εργοστασίου των Σαπών από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως τα ενέσιμα προϊόντα παρατεταμένης αποδέσμευσης (Long Acting Injectable - LAI), και διαθέτοντας πλέον το διαβατήριο για την είσοδό της στην μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου, τις ΗΠΑ, η Pharmathen ανοίγει το νέο κεφάλαιο του επιχειρησιακού της σχεδίου, με στόχο να είναι πλέον αποκλειστικά μία εξαγωγική επιχείρηση.

Το στρατηγικό αυτό σκοπό εξυπηρετεί η απόφαση της διοίκησης της εταιρείας για την πώληση της εμπορικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα. Μάλιστα, η Pharmathen έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με επενδυτικό όμιλο επιχειρηματιών, με επικεφαλής τους Περικλή και Πέτρο Βασιλόπουλο, τη συμμετοχή των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου αλλά και διοικητικών στελεχών του τμήματος το οποίο πωλείται. Ο νέος φορέας που θα προκύψει από την συμφωνία, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας στην ελληνική αγορά, βασιζόμενος στο υπάρχον εργατικό, στελεχιακό και διευθυντικό δυναμικό. Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα, θα λάβει χώρα μετά και την τυπική έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Στόχος της Pharmathen, μέσα από τη συμφωνία αυτή, είναι να ενισχύσει την ήδη ηγετική θέση της στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά, έχοντας ήδη επενδύσει πάνω από 135 εκατ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια για την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, αλλά και για την αναβάθμιση και ενίσχυση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, στο μετοχικό σχήμα της Pharmathen εισήλθε το επενδυτικό fund BC Partners, με σκοπό την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την περεταίρω ενδυνάμωση της εταιρείας στο εξωτερικό μέσω εξαγορών.

Για την πώληση της εμπορικής δραστηριότητας της εταιρείας, ο Managing Partner της BC Partners και Chairman της Pharmathen Global, Νίκος Σταθόπουλος, δήλωσε: «Η πώληση αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα του στρατηγικού μας σχεδιασμού ως BC Partners για την Pharmathen, βάσει του πλάνου που εκπονήσαμε από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν επενδύσαμε στην εταιρεία. Η Pharmathen είναι πλέον 100% αφοσιωμένη στις διεθνείς αγορές και θα συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση νέων και διαφοροποιημένων φαρμακευτικών προϊόντων και τεχνολογιών σε περισσότερες από 80 χώρες, ως μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως».

Του νέου επιχειρηματικού φορέα στην Ελλάδα θα ηγηθεί ο κ. Περικλής Βασιλόπουλος. «Είμαστε ευτυχείς για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Εκπροσωπώντας μια ομάδα νέων και δυναμικών επιχειρηματιών με πολυετή εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά, πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες της νέας εταιρείας που γεννιέται, καθώς πατάει στην ισχυρή βάση της Pharmathen Hellas. Προσεχώς, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όταν θα λάβουμε και την τυπική έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές» διευκρίνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved