Ο Τσαβούσογλου απειλεί με πόλεμο Ελλάδα και Κύπρο: «Έχουμε κι άλλη επιλογή εκτός από τη διπλωματία»

Τουρκικές προκλήσεις | Μεβλούτ Τσαβούσογλου | Ειδήσεις:…

Πολυτεχνείο 2018: Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων της 45ης επετείου…

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 5.500 ανέργων στο Δημόσιο

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η προκήρυξη του…

Black Friday 2018: Αυτά είναι τα καταστήματα που θα έχουν προσφορές έως 80%

Black Friday: Η «Μαύρη Παρασκευή» έρχεται στην Ελλάδα…

Προσοχή: Τι αλλάζει στην ημερομηνία εκτέλεσης των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις

Τι ισχύει για παραπεμπτικά πριν και μετά…

Συγκροτείται μόνιμη Διακομματική Επιτροπή για τη φαρμακευτική πολιτική

Συγκροτείται μόνιμη Διακομματική Επιτροπή για τη φαρμακευτική πολιτική

Στόχος η διαμόρφωση των όρων μιας Εθνικής Στρατηγικής

Τη μέγιστη δυνατή πολιτική συνεννόηση στον τομέα του φαρμάκου θα επιχειρήσει να πετύχει η μόνιμη Διακομματική Επιτροπή, η οποία αναμένεται να συγκροτηθεί την επόμενη Τρίτη (29/05/2018) κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού

Ο υπουργός Υγείας είχε αποδεχθεί τη σχετική πρόταση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, και είχε δηλώσει στη Βουλή ότι θα κινήσει τις διαδικασίες ώστε να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή.

Στην πρόσκληση, την οποία ο κ. Ξανθός απέστειλε σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες πλην της Χρυσής Αυγής, ζητείται από τα κόμματα να ορίσουν τρεις εκπροσώπους (βουλευτές και επιστημονικούς συνεργάτες) για την πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη (29/05/2018) στις 13:30.

Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση θα συγκροτηθεί η μόνιμη Διακομματική Επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής στο χώρο του φαρμάκου. Επίσης, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς (ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ, ΗΔΙΚΑ, ΙΦΕΤ) για τα δεδομένα και τις προκλήσεις στη φαρμακευτική πολιτική της χώρας.

«Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο χώρος της υγείας αποτελεί μια κρίσιμη πτυχή του Κοινωνικού Κράτους, ανήκει στους τομείς ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών και ειδικά το φάρμακο αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό υψηλής προτεραιότητας για την αντιμετώπιση των θεραπευτικών αναγκών των ασθενών, για την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας και για την "υγειονομική ασφάλεια" της κοινωνίας.

Χωρίς να υποτιμούμε το γεγονός ότι η υγεία και το φάρμακο είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα και άρα είναι ή οφείλει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης διαφορετικών πολιτικών σχεδίων και επιλογών, αναγνωρίζουμε την ανάγκη αναζήτησης της μέγιστης δυνατής πολιτικής συνεννόησης και διαμόρφωσης των όρων μιας Εθνικής Στρατηγικής για την υγειονομική και φαρμακευτική πολιτική» αναφέρει ο Ανδρέας Ξανθός στην επιστολή του προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα.