ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΦΣ: Ηλεκτρονική εφαρμογή για την έγκαιρη λήψη των φαρμάκων από τους ασθενείς

ΠΦΣ: Ηλεκτρονική εφαρμογή για την έγκαιρη λήψη των φαρμάκων από τους ασθενείς

Ο φαρμακοποιός θα συμβάλλει καθημερινά στην έγκαιρη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής των ασθενών, με τη βοήθεια μίας ηλεκτρονικής εφαρμογής που αναπτύσσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Η εφαρμογή θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης από το βήμα του δεύτερου συνεδρίου για τη φαρμακευτική συμμόρφωση, με τίτλο «Συμμόρφωση: η επόμενη ημέρα», που διοργάνωσε το DailyPharmaNews.gr.

«Η διοίκηση του ΠΦΣ έχει θέσει ως στρατηγική την ανάδειξη και την αναβάθμιση του ρόλου του φαρμακοποιού. Στόχος μας είναι το φαρμακείο να αποτελέσει υγειονομικό κέντρο, παροχής υπηρεσιών πρόληψης, συμμόρφωσης στη φαρμακευτική αγωγή και συμβολής στην αποτελεσματικότητα των θεραπειών, σε εκστρατείες με κοινωνικό έρεισμα όπως καταπολέμησης της παχυσαρκίας, διακοπής του καπνίσματος, αντιμετώπισης του διαβήτη κλπ.)» ανέφερε ο κ. Θεοδοσιάδης.

Με την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, ο ασθενής θα ενημερώνεται καθημερινά, ώστε να λαμβάνει έγκαιρα τα φάρμακά του. Με αυτόν τον τρόπο, οι φαρμακοποιοί θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας, καθώς και στην ορθολογικοποίηση των δαπανών υγείας οι οποίες αυξάνονται λόγω της ελλιπούς συμμόρφωσης των ασθενών στη θεραπεία τους.

«Το φαρμακείο θέλουμε να συνεχίσει είναι χρήσιμο προς τους ασθενείς και ο ρόλος του επιστήμονα φαρμακοποιού αναντικατάστατος για τη λειτουργία του και την προσφορά του» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.