ΥΓΕΙΑ

Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη – Συνέντευξη με την πιο Πετυχημένη Δερματολόγο στη μεταμόσχευση μαλλιών

Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη – Συνέντευξη με την πιο Πετυχημένη Δερματολόγο στη μεταμόσχευση μαλλιών

Για αυτούς που δεν την γνωρίζουν ήδη, η Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη είναι ειδική στη μεταμόσχευση μαλλιών!

Είναι από τις πιο πετυχημένες δερματολόγους στην Ελλάδα, με την αποδοχή του κόσμου να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Ο όρος «επανορθωτική χειρουργική τριχωτού κεφαλής» και το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Η κλινική της «Hair & Skin Surgery», μία κλινική κόσμημα στην καρδιά του Κολωνακίου, έχει καταφέρει να φτάσει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων, και όχι μόνο, celebrities που αναζητούν λύση στην τριχόπτωση.

Η ειδική δερματολόγος Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη διαθέτει 15ετή εμπειρία στην επανορθωτική χειρουργική τριχωτού κεφαλής και στην δερματοχειρουργική. Επιπρόσθετα, είναι η πρώτη που εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο FUE στην Αμερική. Χωρίς να χρειάζεται να μας πει πολλά, το πελατολόγιο της αλλά και οι κριτικές των ασθενών της, μιλούν δυνατότερα και προσφέρουν μια αίσθηση σιγουριάς σε κάθε μελλοντικό ασθενή.

Πέρα από την Ιατρική Σχολή, έχετε φοιτήσει και σε πολλά τμήματα διαφόρων τεχνικών στο εξωτερικό. Πως ωφέλησε αυτό την καριέρα σας;

Είχα την ευκαιρία να ηγηθώ αλλά και να συμμετάσχω σε Surgery Workshops σε Αμερική και Βέλγιο, κατανοώντας καλύτερα τις πιο πρωτοποριακές τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών. Η επαφή με παγκοσμίου φήμης ιατρούς με βοήθησε να αναπτύξω μια αντίληψη και τεχνική που λίγοι έχουν το προνόμιο να αποκτήσουν. Στάθηκα τυχερή αφιερώνοντας πολλές ώρες δουλειάς και αφοσίωσης στο αντικείμενο. Έτσι, με τη σειρά μου εκπαιδεύω τώρα και μεταφέρω τη γνώση σε ιατρούς και νοσηλευτές της μεθόδου FUE.

Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη, ποιος είναι ο λόγος που επικεντρωθήκατε στην μεταμόσχευση μαλλιών;

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στην ιατρική σχολή, βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες τις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, καθώς και την πρόκληση που αποτελεί κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής μου στη Δερματολογία κατανόησα με μεγαλύτερη σαφήνεια τί σημαίνει η απώλεια μαλλιών στον άνθρωπο και το ψυχολογικό κόστος που έχει. Έμαθα να συμπάσχω με το πρόβλημα. Στόχος είναι να επιτύχει η επέμβαση αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει ένα φυσικό και πλούσιο αποτέλεσμα, χαρίζοντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε κάθε ασθενή.

Καταλαβαίνουμε ότι οι περισσότεροι ασθενείς είναι άντρες, πως διαχειρίζεστε την ανασφάλεια που νιώθουν;

Η μεταμόσχευση μαλλιών αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Η πλειοψηφία των αντρών - ασθενών οφείλεται στη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης αραίωσης ή τριχόπτωσης που παρουσιάζει το αντρικό φύλλο. Η εξειδικευμένη ομάδα της κλινικής μας είναι έτοιμη να προσφέρει επαγγελματική αλλά και ηθική στήριξη σε κάθε ασθενή. Ο κάθε ένας που υποβάλλεται σε μεταμόσχευση μαλλιών, αντιμετωπίζεται από εμάς ως μοναδική περίπτωση. Έχουμε αναλάβει χιλιάδες ασθενείς και δεν είναι τυχαίο που ο κάθε ένας από αυτούς φεύγει χαρούμενος και ικανοποιημένος και νιώθει την ανάγκη να μοιραστεί την εμπειρία του αλλά και να μας συστήσει.

Γνωρίζουμε ότι το πελατολόγιο σας απαρτίζεται από πολλούς αστέρες της ελληνικής showbiz. Τι είναι αυτό που βρίσκουν σε εσάς;

Είναι αλήθεια ότι η κλινική μας φιλοξενεί καθημερινά άνδρες και γυναίκες από τον καλλιτεχνικό, τον επιχειρηματικό, τον εφοπλιστικό και τον αθλητικό χώρο. Ο κάθε ένας που μας επισκέπτεται χαίρεται τα ίδια προνόμια με κάθε celebrity. Αυτό που ίσως τους διαχωρίζει είναι ένα ενισχυμένο αίσθημα ασφάλειας και εχεμύθειας που έχουν οι περισσότεροι ανάγκη. Σε εμάς τα βρίσκουν όλα αυτά, μαζί με ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό κλίμα που δεν υπάρχει σε καμία άλλη παρόμοια κλινική. Η επίσκεψη στο «Hair & Skin Surgery» είναι πραγματικά σαν μίνι διακοπές!

Βλέποντας την κλινική σας, καταλαβαίνουμε ότι θέλατε να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Αθήνα. Μπορείτε να μας πείτε από που δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη;

Ήθελα η ομάδα μου αλλά και οι ασθενείς να βιώνουν το περιβάλλον ως μια θετική, χαρούμενη και εξελιγμένη κλινική. Αυτός είναι ο λόγος που έχω επενδύσει τόσο σε αυτό το χώρο, δημιουργώντας ουσιαστικά μια boutique κλινική που κάθε ασθενής χαίρεται να επισκέπτεται, και φυσικά κάθε εργαζόμενος χαίρεται να έρχεται στη δουλειά. Έτσι, μέσα σε λίγο καιρό η Κλινική «Hair & Skin Surgery» έγινε, όχι άδικα, το νέο talk of the town. Η υψηλή μικροχειρουργική στη μεταμόσχευση μαλλιών, η αντίληψη του ωραίου που αντανακλάται σε όλους τους χώρους της κλινικής δίνουν μια glam νότα στο χειρουργείο. Επίσης, η κλινική ειδικεύεται στην ατραυματική μικροχειρουργική. Είναι πλήρως εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και η αίθουσα του χειρουργείου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες χειρουργικές αίθουσες μεγάλων νοσοκομείων.

Τρέχοντας μια ολόκληρη κλινική αντιλαμβάνομαι ότι δεν πρέπει να μένει ελεύθερος χρόνος. Πως συνδυάζονται προσωπική και επαγγελματική ζωή χωρίς να χάνονται οι ισορροπίες;

Όταν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, τότε κάθε ενέργεια πάνω σε αυτό σε γεμίζει και σε ικανοποιεί. Δεν το βλέπω αυστηρά σαν δουλειά, μιας και το απολαμβάνω, όσο κουρασμένη και αν νιώθω μετά από τις πολύωρες επεμβάσεις που εκτελώ καθημερινά. Η προσωπική ζωή, για να υπάρχει, πρέπει να απαρτίζεται από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται και σέβονται το πάθος και την αγάπη σου για τελειότητα. Εγώ είμαι τυχερή και στους δυο τομείς.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας, ο κάθε ένας παλεύει και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κλινική μας κατάφερε να γίνει το νέο hotspot του Κολωνακίου, επειδή αγαπάω πολύ αυτό που κάνω και έχω βρει συνεργάτες οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο πάθος με μένα. Όλο το προσωπικό έχει επιλεγεί βάσει κριτηρίων εμπειρίας και γνώσεων, με την αναισθησιολογική υποστήριξη να γίνεται από έμπειρο αναισθησιολόγο.

Τι έχετε να πείτε σε όλους όσοι θέλουν να επισκεφτούν την κλινική σας αλλά ντρέπονται;

Αυτό που πιστεύω ακράδαντα είναι ότι η ομορφιά έχει πολλές μορφές, και σίγουρα μια από τις πιο εντυπωσιακές είναι η αυτοπεποίθηση και το να αγαπάς τον εαυτό σου. Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού. Εμείς στην «Hair & Skin Surgery» έχουμε ως στόχο την αύξηση της αυτοπεποίθησης κάθε ασθενή που μας εμπιστεύεται.

Ευχαριστούμε πολύ την Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη για την υπέροχη αυτή συνέντευξη και δεσμευόμαστε να σας μεταφέρουμε σύντομα περισσότερα νέα από την ίδια και την κλινική της.

κλινική

Hair & Skin Surgery
Σέκερη 6, Κολωνάκι 10674, 3ος όροφος
Τ:210 3647787
info@hairsurgery.gr

Digital Tempo εξειδικευμένη εταιρεία στο ιατρικό marketing. Γνωρίστε τις υπηρεσίες προβολής που παρέχει η εταιρεία σε ιατρούς, κλινικές και νοσοκομεία. Επιμέλεια άρθρων, δημιουργία videos, κατασκευή ιστοσελίδων, δημιουργία φυλλαδίων, animation και πολλές ακόμα υπηρεσίες.