ΥΓΕΙΑ

Συγκέντρωση εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου έξω από το υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου έξω από το υπουργείο Υγείας

Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση του ΕΣΥ βγάζει στο δρόμο σήμερα, τους εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

Στάση εργασίας, από τις 7 έως τις 11 το πρωί και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο», οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση του ΕΣΥ, «οδηγεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην απαξίωση και τους ασθενείς στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα».

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο έχει λάβει «ψίχουλα από την κρατική χρηματοδότηση» καθώς τους πρώτους πέντε μήνες του 2016 χρηματοδοτήθηκε με 300.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που ανέρχεται στα 4 εκατ., με αποτέλεσμα να «αδυνατεί να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές και εργαζόμενους».

Οι 80 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας - φύλαξης και εστίασης του νοσοκομείου, συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αν και «παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες», όπως τονίζει το Σωματείο τους.

Παράλληλα, κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει για αύριο (02/06) οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν», με συγκέντρωση στην πύλη του κτηρίου από τις 8 έως τις 10 το πρωί. Και αυτοί ζητούν την τακτοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Τέλος, στις 08/06 οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 11:00.

Σχετικές ειδήσεις