Μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία: Εχθρική οποιαδήποτε παρενόχληση στην Κύπρο

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα να μην…

Δραματική προειδοποίηση: «Η ανθρωπότητα κινδυνεύει, ο τρίτος Παγκόσμιος είναι πιο κοντά από ποτέ»

Προειδοποίηση σε δραματικό τόνο απηύθυνε ο αρχηγός…

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα (16/12) τα καταστήματα

Ανοικτά είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα, Κυριακή…

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν

Την πικρία του για τα «πεπραγμένα» των…

Live: Η ομιλία Μητσοτάκη στο 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή…

Τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Μεσολογγίου - Σε έκτακτη ανάγκη η Νοσηλευτική Μονάδα (pics)

Τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Μεσολογγίου - Σε έκτακτη ανάγκη η Νοσηλευτική Μονάδα (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε αφόρητες συνθήκες θερμοκρασιών νοσηλεύονται ασθενείς, ακόμα και βαριά περιστατικά, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, καθώς η κεντρική μονάδα κλιματισμού δεν λειτουργεί.

Το υγειονομικό προσωπικό δίνει μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες, καθώς στην υποστελέχωση και τις ελλείψεις σε υλικά, ήρθε να προστεθεί η βλάβη της κεντρικής μονάδας κλιματισμού εν μέσω θέρους. Ελάχιστοι χώροι κλιματίζονται, οι άκρως απαραίτητοι, όπως τα χειρουργεία, τα εργαστήρια και ορισμένοι θάλαμοι.

Την ίδια ώρα, ασθενείς και οι συνοδοί τους αναγκάζονται να φέρνουν ανεμιστήρες από το σπίτι τους, για να αντέξουν στις υψηλές θερμοκρασίες.

Την τραγική αυτή κατάσταση κατήγγειλε συνοδός ασθενούς στο Newsbomb.gr: «Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, εδώ και δύο εβδομάδες με 39 βαθμούς Κελσίου, δεν λειτουργεί ο κλιματισμός με αποτέλεσμα ασθενείς με βαρύτατα εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια να φέρνουν μέσω των συνοδών τους ανεμιστήρες από το σπίτι. Ήδη υπάρχουν θύματα. Η μητέρα μου είναι ετοιμοθάνατη σε αυτό το νοσοκομείο με εγκεφαλικό και βιώνουμε μια εξοργιστικά τραγική κατάσταση».

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει «κηρύξει» σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Νοσηλευτική Μονάδα. Η σχετική ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου αναφέρει:

«Η Νοσηλευτική μας Μονάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω βλάβης της Κεντρικής κλιματιστικής μονάδας. Μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης κλιματίζονται άκρως απαραίτητοι χώροι όπως χειρουργεία, επιλεγμένοι θάλαμοι ασθενών και εργαστήρια.

Το προσωπικό θα μεριμνά για την αυστηρή τήρηση των προεπιλεγμένων χώρων. Ζητάμε την κατανόηση των ασθενών-συνοδών και πολιτών που προσέρχονται στη Νοσηλευτική Μονάδα μας για παροχή υπηρεσιών Υγείας.

Παρακαλούμε βοηθήστε όλοι με το να μην ανοίγετε τα παράθυρα χωρίς συνεννόηση με το προσωπικό του εκάστοτε Τμήματος».

anakoinosi dioikitis1

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος για την επιδιόρθωση της βλάβης ανέρχεται περίπου σε 40 με 50 χιλιάδες ευρώ, χρήματα τα οποία δεν έχει, για να διαθέσει το νοσοκομείο από τον προϋπολογισμό του. Ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό απευθύνουν έκκληση στο υπουργείο Υγείας, να μεριμνήσει ώστε να διορθωθεί άμεσα η βλάβη.

Δείτε την κατάσταση που επικρατεί στους θαλάμους του νοσοκομείου στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

PHOTO GALLERY