ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Αναβλήθηκαν προγραμματισμένες θεραπείες καρκινοπαθών στο Λαϊκό

ΙΣΑ: Αναβλήθηκαν προγραμματισμένες θεραπείες καρκινοπαθών στο Λαϊκό

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα και υλικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Όπως ενημερώθηκε ο ΙΣΑ από υγειονομικούς και ασθενείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των νοσοκομείων και εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο «Λαϊκό», το οποίο παρουσιάζει πολύ συχνά ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα, με αποτέλεσμα οι θεραπείες των ασθενών να μη γίνονται στο ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα το νοσοκομείο, για άλλη μια φορά, ακύρωσε προγραμματισμένες θεραπείες ογκολογικών ασθενών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η αναβολή των θεραπειών μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά παραβίαση της ορθής επιστημονικής πρακτικής. Επίσης βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία την ευαίσθητη ομάδα των ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έρχονται από την επαρχία για να κάνουν τη θεραπεία τους. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Σχετικές ειδήσεις