ΥΓΕΙΑ

Σεισμός Κως: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών που διακομίστηκαν στην Κρήτη

Σεισμός Κως: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών που διακομίστηκαν στην Κρήτη

Ακρωτηριάστηκαν και τα δύο κάτω άκρα 23χρονου Νορβηγού.

Τέσσερις τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στην Κω, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί διακομίστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), στις 10:30 της Παρασκευής (21/07/2017).

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, έχει ως εξής:

1. Άνδρας, 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε καταστολή διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Προετοιμάζεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικά χειρουργεία τις επόμενες ώρες. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

2. Άνδρας, 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται σε καταστολή διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

3. Άνδρας, 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο από τις 17.15 υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

4. Γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.

Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών, επισημαίνει τέλος η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

Σχετικές ειδήσεις