ΥΓΕΙΑ

Αυστηρή οδηγία του υπουργείου Υγείας για τα προγραμματισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία

Αυστηρή οδηγία του υπουργείου Υγείας για τα προγραμματισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία
INTIME NEWS

Εγκύκλιο προς τις διοικήσεις όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, εξέδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σχετικά με την τήρηση της σειράς προτεραιότητας των προγραμματισμένων ραντεβού των πολιτών σε νοσοκομεία και πρωτοβάθμιες δημόσιας δομές υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δεχτεί καταγγελίες για τη μη τήρηση, σε κάποιες περιπτώσεις, της σειράς προτεραιότητας κατά την εκτέλεση των προγραμματισμένων ραντεβού σε δημόσιους φορείς υγείας, που έχουν κλειστεί με το 1535 ή με τους πενταψήφιους αριθμούς κλήσης ή με το σύστημα eRDV της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της δομής.

«Σας εφιστούμε την προσοχή για την ανάγκη πιστής τήρησης της σχετικής σειράς προτεραιότητας» τονίζεται στην εγκύκλιο.

Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, τα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών θα πρέπει να τηρούνται και να εκτελούνται απαρέγκλιτα βάσει της σειράς προτεραιότητας, χωρίς να είναι δυνατή η οποιαδήποτε παρέμβαση και για οποιονδήποτε λόγο, επισημαίνει ο κ. Κοντοζαμάνης. Εξαίρεση αποτελούν οι υγειονομικές εξετάσεις που πραγματοποιούν οι υποψήφιοι των στρατιωτικών σχολών και των σχολών σωμάτων ασφαλείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς επίσης και των υποψηφίων λοιπών προκηρύξεων των σωμάτων ασφαλείας, σύμφωνα με την εγκύκλιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις