ΥΓΕΙΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: Αυξήθηκαν στους 28 οι νεκροί – 213 τα συνολικά κρούσματα

Ιός του Δυτικού Νείλου: Αυξήθηκαν στους 28 οι νεκροί – 213 τα συνολικά κρούσματα
ASSOCIATED PRESS

Τρία άτομα κατέληξαν την τελευταία εβδομάδα εξαιτίας λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 28.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνολικά 213 κρούσματα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, Πέμπτη (26/09/2019) στη χώρα μας.

Τα 131 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 82 είχαν ήπιες εκδηλώσεις. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 άτομα, εκ των οποίων τα 7 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Μέχρι τις 26/09/2019, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μ.Ε. Θεσσαλονίκης. Ο ΕΟΔΥ θεωρεί πιθανή και αναμενόμενη τη διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, καθώς και την εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Τέλος, ο Οργανισμός συνιστά τη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την Επικράτεια κατά την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις