ΥΓΕΙΑ

Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρωτοποριακό SkinCare DNA

Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρωτοποριακό SkinCare DNA

Νέες υπηρεσίες για την Προληπτική Ιατρική και την Αντιγήρανση

Ένα πρωτοποριακό τεστ που παρέχει τη δυνατότητα εξατομικευμένης αξιολόγησης της υγείας του δέρματος, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο γενετικός έλεγχος SkinCare DNA test «προβλέπει» τη συμπεριφορά του δέρματος στη γήρανση, μέσω του εντοπισμού συγκεκριμένων πολυμορφισμών στο DNA.

Με το SkinCareDNA test οι εξεταζόμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη γενετική τους σύσταση, η οποία είναι μοναδική για κάθε άνθρωπο. Η υγεία και η όψη του ανθρώπινου δέρματος επηρεάζεται από τρεις παράγοντες: τη χρονολογική γήρανση, την έκθεση στον ήλιο (φωτογήρανση) και τη γενετική προδιάθεση κάθε ατόμου (βιολογική γήρανση).

Το τεστ φέρνει στην Ελλάδα ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, ο οποίος προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την Aμερικανική εταιρεία Caligenix, συνεχίζοντας το πολυετές πλάνο επενδύσεων και ανάπτυξης.

«Στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ πιστεύουμε στην πρόληψη και για το λόγο αυτό συνάπτουμε συνεργασίες για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Η συνεργασία μας με την Caligenix, μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε λύσεις ευεξίας προσαρμοσμένες στον τρόπο ζωής και στα γονιδιωματικά δεδομένα, δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την πρόληψη και την αντιγήρανση να γνωρίσουν τις εξατομικευμένες ανάγκες του δέρματός τους. Στόχος μας είναι να ακολουθούμε τις εξελίξεις στο χώρο της ιατρικής και να συνεχίσουμε να αποτελούμε σημείο αναφοράς και αξιοπιστίας, διευρύνοντας τις δραστηριότητές μας σε νέους τομείς, αγορές και παροχές υπηρεσιών» δήλωσε ο κ. Γεώργιος Σπανός, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε τη συνεργασία μας με την ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στον κλάδο της πρόληψης και της αντιγήρανσης. Με την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο κορυφαίος πάροχος υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα, και την επιστημονική εμπειρία που διαθέτει η Caligenix στον τομέα της βιοτεχνολογίας, θα προσφέρουμε στους Έλληνες πολίτες το καινοτόμο SkinCare DNA test,αλλάζοντας τα δεδομένα στον τομέα της πρόληψης, ευεξίας και αντιγήρανσης», δήλωσαν oι κ. Eliad Josephson και Tzur Gabi, συνιδρυτές της Caligenix.

Τι ελέγχει το SkinCare DNA τest

Η εξέταση ελέγχει γενετικούς πολυμορφισμούς (μικροαλλαγές στο DNA) σε γονίδια που προδιαθέτουν σε αυξημένο κίνδυνο απώλειας της υγείας του δέρματος και στην πρόωρη γήρανση. Συγκεκριμένα, το SkinCare DNA test ελέγχει:

  • την αντοχή και ελαστικότητα του δέρματος (πρόωρη απώλεια κολλαγόνου)
  • την τάση γλυκοζυλίωσης του δέρματος που προκαλεί ρυτίδες και χαλάρωση,
  • την προστασία του δέρματος ενάντια στη βλάβη που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο - φωτογήρανση (πανάδες)
  • την προστασία του δέρματος ενάντια στο οξειδωτικό στρες
  • την προδιάθεση του δέρματος στην ευαισθησία και τη φλεγμονή.

Ποιους αφορά

To SkinCare DNA test είναι απολύτως ασφαλές και απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό που ενδιαφέρεται για την υγεία του δέρματος του και την πρόληψη της γήρανσης. Ηλιακός περιορισμός δεν υπάρχει, με δεδομένο όμως ότι η διαδικασία της γήρανσης του ανθρώπινου οργανισμού ξεκινάει από την ηλικία των 25 ετών, η συγκεκριμένη εξέταση προτείνεται ακόμη κυρίως για άτομα άνω των 25 ετών.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και περιλαμβάνει τη συλλογή δείγματος σιέλου του εξεταζόμενου, το οποίο στη συνέχεια αποστέλλεται σε διαπιστευμένο εργαστήριο στις ΗΠΑ για ανάλυση. Μετά την λήψη του δείγματος, ο εξεταζόμενος συμπληρώνει ένα απλό και σύντομο ερωτηματολόγιο, ενώ εντός 3-4 εβδομάδων λαμβάνει μία αναλυτική αναφορά που εξηγεί τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου με λεπτομερή και κατανοητό τρόπο.

Το SkinCare DNA test είναι διαθέσιμο σε όλες τις Διαγνωστικές Μονάδες του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων