ΥΓΕΙΑ

ΕΙΝΑΠ: Προσφορά 10.000 ευρώ για το μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ

ΕΙΝΑΠ: Προσφορά 10.000 ευρώ για το μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ
Προσπάθειες να μειωθεί το κόστος της θεραπείας
FACEBOOK

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αποφάσισε να προσφέρει το ποσό των 10.000 ευρώ για να συμβάλει στα έξοδα της φαρμακευτικής αγωγής του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ.

Η επιστημονική κοινότητα της χώρας έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το ταξίδι του Παναγιώτη – Ραφαήλ στις ΗΠΑ, για να υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε να προσφέρει 5.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα, επικοινώνησε τόσο με τη φαρμακευτική εταιρεία η οποία διαθέτει τη θεραπεία, καθώς και με το νοσοκομείο στη Βοστώνη. Ειδικότερα, ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στη Novartis ζητώντας να μεσολαβήσει στην παρασκευάστρια εταιρεία η οποία ανήκει στον Όμιλο της, για να διατεθεί το φάρμακο σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή. Το ίδιο έκανε και στην περίπτωση του Boston Children’s Hospital. Εκπρόσωπος του ΙΣΑ στη Βοστώνη διαβίβασε το αίτημα του Συλλόγου για να μειωθεί το κόστος της γονιδιακής θεραπείας για τον Παναγιώτη - Ραφαήλ Γλωσσιώτη.

«Αξιοποιούμε το δίκτυό μας της ομογένειας στο εξωτερικό, για να βοηθήσουμε τον Παναγιώτη αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του κάθε ασθενούς στη ζωή και στην ελπίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πατούλης.

Τέλος, σήμερα Δευτέρα (21/10/2019) αναμένεται να έχει συνάντηση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με εκπροσώπους της θυγατρικής της Novartis, για να επιτευχθεί μείωση του κόστους της θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την τελική φάση μιας διαπραγμάτευσης από το υπουργείο Υγείας, η οποία διαρκεί όλο αυτό το διάστημα που η υπόθεση του Παναγιώτη – Ραφαήλ έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις