ΥΓΕΙΑ

Επιδημία ιλαράς: 81 νεκροί μέσα σε δύο μήνες στη Σαμόα

Επιδημία ιλαράς: 81 νεκροί μέσα σε δύο μήνες στη Σαμόα
ASSOCIATED PRESS

Άλλον ένα θάνατο επιβεβαίωσαν σήμερα, Πέμπτη (26/12/2019) οι αρχές στη Σαμόα, εξαιτίας της επιδημίας ιλαράς που συνεχίζει να πλήττει τη νησιωτική χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Samoa Observer, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο ενός παιδιού κάτω από πέντε ετών τις τελευταίες 24 ώρες. Τα θύματα από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν εκδηλώθηκε η επιδημία, έχουν φτάσει τα 81.

Τα περισσότερα από τα 81 θύματα ήταν παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνολικά έχουν καταγραφεί 5.162 κρούσματα, αλλά μόλις εννέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 43 ασθενείς — δέκα εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ως χθες Τετάρτη, είχε εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού. Το ποσοστό εμβολιασμού κατά της νόσου βρισκόταν στο 30% πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας, τη 16η Οκτωβρίου.

Οι υγειονομικές αρχές και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσάπτουν στο λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα ευθύνες για την επανεμφάνιση της ιλαράς και το ξέσπασμα επιδημιών στη Σαμόα, αλλά και σε ανεπτυγμένες χώρες. Τα κρούσματα ιλαράς αυξάνονται σταθερά από το 2016 σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις