Συναγερμός στο «Αττικό» για τον κοροναϊό – Άσκηση ετοιμότητας για πιθανό κρούσμα

Διονυσία Προκόπη Διονυσία Προκόπη

Συναγερμός στο «Αττικό» για τον κοροναϊό – Άσκηση ετοιμότητας για πιθανό κρούσμα
ASSOCIATED PRESS

Σχέδιο δράσης έχει καταρτίσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος του νέου κοροναϊού στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», με τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ, το πρωί της Παρασκευής (24/01/2020).

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Ακουρμανέας, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τόσο για τα αποτελέσματα της άσκησης όσο και για το σχέδιο δράσης του Οργανισμού.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνολική επιχειρησιακή ετοιμότητα υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ στη διαχείριση πιθανών κρίσεων Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όλα τα κράτη πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων. Η Επιτροπή του ΠΟΥ η οποία συνεδρίασε εκτάκτως για το νέο κοροναϊό, αποφάνθηκε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος». Συνέστησε τη μετάβαση διεπιστημονικής αποστολής στην Κίνα, με τη συμμετοχή και εθνικών εμπειρογνωμόνων, προς υποστήριξη των εγχώριων προσπαθειών αντιμετώπισης του ιού αλλά και παροχή περαιτέρω πληροφοριών προς τη διεθνή κοινότητα. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη συνέχισης της επίδειξης αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ όλων των κρατών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού. Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά σε δέκα ημέρες, εκτός και αν κριθεί σκόπιμο να συγκληθεί νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:

Νέος κοροναϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Ποια είναι η πηγή της επικίνδυνης επιδημίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved