ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης στο «Ελ. Βενιζέλος» για τον κοροναϊό

ΕΟΔΥ: Ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης στο «Ελ. Βενιζέλος» για τον κοροναϊό
ΕΟΔΥ

Σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού 2019-nCoV, εφαρμόζεται σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενίσχυσε τη διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών, η εφαρμογή της οποίας είχε ξεκινήσει ήδη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

1. Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων

2. Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα

3. Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Κινεζική γλώσσα.

Η ενίσχυση των μέτρων στις πύλες εισόδου της χώρας αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας. Eπίσης αποφασίστηκε η σύσταση Διατομεακής Επιτροπής σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων, για τον καλύτερο συντονισμό του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος κοροναϊού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες δε, είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε κρούσμα και στην Ελλάδα τις επόμενες τρεις εβδομάδες με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και για το λόγο αυτό, χρειάζεται επαγρύπνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr