ΥΓΕΙΑ

Ανακαινίστηκε ο 3ος όροφος του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ανακαινίστηκε ο 3ος όροφος του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
«ΕΛΠΙΔΑ»

Ένα έργο πρότυπο, με βάση όλες τις διεθνείς προδιαγραφές, που θα χαρίσει ζεστασιά και θαλπωρή στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020. Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου 3ου ορόφου του «Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ», μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε και υλοποιήθηκε από την Επιτροπή ELPIDA YOUTH.

Στη σεμνή τελετή των εγκαινίων, η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συγκινημένη καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους λέγοντας: «Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για την ΕΛΠΙΔΑ αλλά και για μένα. Η ΕΛΠΙΔΑ φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια προσφοράς της. Ένα από τα σπουδαιότερα έργα μας αυτά τα 30 χρόνια είναι και ο «Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ», που δημιουργήθηκε το 1999 με σκοπό να προσφέρει ένα σπίτι στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους και μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί εδώ περισσότερες από 2.000 οικογένειες. Στις προσπάθειες μας αυτές ήρθαν τα μέλη της Επιτροπής ELPIDA YOUTH, που είναι η νέα γενιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, να συνδράμουν και να συνεχίσουν το έργο μας. Κι αυτό γεμίζει την καρδιά μου με χαρά και υπερηφάνεια».

Στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους μεγάλους δωρητές για την πραγματοποίηση της ανακαίνισης και συγκεκριμένα: το Trafigura Foundation, και τον εκπρόσωπό του κύριο Vincent Faber, την Trafigura Maritime Ventures Pte Ltd-Greek Branch, και την εκπρόσωπό της κυρία Πένυ Μποροβήλου. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του ELPIDA Youth κυρίες Λάουρα Λαλαούνη Δράγνη και Αναστασία Κολλάκη και τις ναυτιλιακές εταιρείες Oceangold Tankers και Chartworld Shipping Corporation καθώς και την κυρία Ιωάννα Προκοπίου της εταιρείας Dynagas Ltd για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανακαίνιση του 3ου ορόφου του «Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ». Σε αναγνώρισή της πολύτιμής στήριξής τους, η κυρία Βαρδινογιάννη τους απένειμε την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ» δημιουργήθηκε το 1999. Βρίσκεται πλησίον της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», προσφέροντας φιλοξενία σε παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους για όσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία τους. Μέσα στον Ξενώνα λειτουργεί σχολείο, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό προσφέρει στα παιδιά και τις οικογένειές τους μια πληθώρα δραστηριοτήτων καθώς και ψυχολογική στήριξη. Στον «Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ» έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 2.000 οικογένειες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων