ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός: Ο υπουργός Υγείας ενημερώνει τα κόμματα για την προετοιμασία της χώρας

Κοροναϊός: Ο υπουργός Υγείας ενημερώνει τα κόμματα για την προετοιμασία της χώρας
INTIME NEWS

Στο υπουργείο Υγείας θα υποδεχτεί το μεσημέρι της Τετάρτης (19/02/2020) ο Βασίλης Κικίλιας τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τα κόμματα για την προετοιμασία της Ελλάδας για το νέο κοροναϊό, καθώς και για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Κικίλιας συμμετείχε την προηγούμενη Πέμπτη στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Εκεί τα κράτη-μέλη συμφώνησαν σε μια ενιαία πολιτική έναντι της κρίσης, με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), όπως επίσης στην ενίσχυση της συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο. Η Κομισιόν θα είναι έτοιμη να προβεί σε κοινή προμήθεια φαρμάκων και προστατευτικών μέσων, εάν αυτό στο μέλλον απαιτηθεί.

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Υγείας πρότεινε τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, τα οποία θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο μεταξύ, εκκρεμεί η επιχείρηση επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζεριόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία. Όπως είχε δηλώσει ο Βασίλης Κικίλιας, η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις