ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός - Ελλάδα: Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την χώρα για την αντιμετώπιση του ιού

Κοροναϊός - Ελλάδα: Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την χώρα για την αντιμετώπιση του ιού
INTIME NEWS

Μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα απαιτείται προσοχή αλλά και ενημέρωση από τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν οριστεί από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό σε όλη τη χώρα.

Συνολικά 13 είναι τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊού σε όλη τη χώρα, τα οποία ορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Σε αυτά τα υγειονομικά ιδρύματα καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Επίσης έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς είναι ανά Υγειονομική Περιφέρεια τα εξής

«Οι συναρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση», αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Οδηγίες και μέτρα προστασίας εάν εμφανίσετε συμπτώματα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Αυτή είναι η ΠΝΠ - Πότε θα κλείσουν λιμάνια, σχολεία, θέατρα, εστιατόρια

Σχετικές ειδήσεις