ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός: Επτά παραμένουν τα κρούσματα στη χώρα μας - Εξιτήριο πήραν οι επαναπατρισθέντες

Κοροναϊός: Επτά παραμένουν τα κρούσματα στη χώρα μας - Εξιτήριο πήραν οι επαναπατρισθέντες
INTIME NEWS

Επτά παραμένει ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από το νέο κοροναϊό στη χώρα μας.

Τα άτομα που συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς, είνα σε καλή κατάσταση, ανακοίνωσε την Τρίτη (03/03/2020), ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε σχέση με τα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ιχνηλατήθηκαν με επιτυχία 270 επαφές, η υγεία των οποίων παρακολουθείται. Τα συνολικά δείγματα που έχουν ελεγχθεί είναι 570.

Οι δύο επαναπατρισθέντες από την Ιαπωνία πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σωτηρία». Τα δείγματα ήταν αρνητικά σε όλους τους ελέγχους που έγιναν, κατά το διάστημα που παρέμειναν σε καραντίνα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ο περιορισμός της διάδοσης του νέου κοροναϊού είναι ατομική και συλλογική ευθύνη και είναι υποχρέωση όλων μας, να προστατεύσουμε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, με την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων.

Πολύ σημαντικό βήμα για τον περιορισμό διάδοσης της νόσου, είναι να καταφέρουμε να περιορίσουμε το 70% των μεταδόσεων, τόνισε ο καθηγητής. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνονται πρόσθετα προληπτικά μέτρα όπως τα περισσότερα από 1 εκατ. ενημερωτικά μηνύματα τα οποία απέστειλε η ΑΑΔΕ, καθώς και το κλείσιμο σχολείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Προς το παρόν, δεν κρίνεται απαραίτητη η λήψη πιο αυστηρών μέτρων, ωστόσο αυτό θα επανεξεταστεί εφόσον η Ελλάδα μπει στη δεύτερη φάση διάδοσης του ιού, όταν δηλαδή θα υπάρξουν κρούσματα για τα οποία δεν θα μπορεί να ιχνηλατηθεί η πηγή της μετάδοσης.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Σημαντικές θεραπευτικές εξελίξεις στη μάχη κατά του Covid-19

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Κλειστά σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Δείτε για πόσο (ΛΙΣΤΑ)

Κοροναϊός: 90.000 κρούσματα σε όλον τον πλανήτη - ΠΟΥ: Είμαστε σε «αχαρτογράφητα νερά»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις