ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Σε ποια νοσοκομεία τοποθετούνται isolation boxes

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Σε ποια νοσοκομεία τοποθετούνται isolation boxes
Υπ.Υγ.

Ειδικά χωροθετημένοι χώροι απομόνωσης (isolation boxes), για τη διαλογή - υποδοχή και την ασφαλέστερη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, τοποθετούνται σε νοσοκομεία της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης (05/03/2020) το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», το οποίο είναι ένα από τα νοσοκομεία στα οποία τοποθετούνται isolation boxes.

Ακόμη επτά isolation boxes θα τοποθετηθούν σε νοσοκομεία της χώρας, τα οποία δεν διαθέτουν σημείο διαλογής εκτός του χώρου του νοσοκομείου.

Τα νοσοκομεία αυτά είναι τα εξής:

  • ΓΝΑ «Λαϊκό»,
  • ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»,
  • ΓΝΑ «Σισμανόγλειο»,
  • ΠΓΝ «Αττικόν»,
  • ΓΝ Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων»,
  • Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και
  • ΓΝ Καστοριάς.

Η διαδικασία

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΑ «Γεννηματάς», Δημοσθένης Τσούτσος περιέγραψε τη διαδικασία για την εξέταση, λήψη επιχρισμάτων και την αντιμετώπιση των ύποπτων περιστατικών για κοροναϊό.

Ένα πιθανό ύποπτο περιστατικό εξετάζεται από τους υγειονομικούς που κάνουν τη διαλογή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, πριν μπουν μέσα στο νοσοκομείο και έρθουν σε επαφή με τους υπόλοιπους ασθενείς.

Οι ασθενείς οι οποίοι κρίνονται ύποπτοι, μεταφέρονται στο σημείο διαλογής (isolation box), όπου εξετάζονται δεύτερη φορά και λαμβάνονται τα επιχρίσματα τα οποία πηγαίνουν στο Ινστιτούτο Παστέρ για να ελεγχθούν. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει αποτέλεσμα, τα ύποπτα περιστατικά είτε παραμένουν στο σημείο διαλογής είτε τίθενται σε κατ' οίκον περιορισμό, εφόσον δεν χρειάζονται νοσηλεία.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός - Κικίλιας: Όχι στον πανικό και στον εφησυχασμό - Τι είναι τα isolation boxes (pics)

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Σύσκεψη στο Μαξίμου - Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Τι αλλάζει στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου

Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε δέκατο κρούσμα στην Ελλάδα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις