ΥΓΕΙΑ

Συμπληρώματα διατροφής και ginseng

Συμπληρώματα διατροφής και ginseng

Όλη η αλήθεια που πρέπει να γνωρίζεις για τη ρίζα που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Την περίοδο που διανύουμε, πολλοί από εμάς αναζητούμε επιλογές που μπορούν να μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας και να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι όσο και αν φροντίζουμε να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούμε να λάβουμε τις επαρκείς ποσότητες βιταμινών, αντιοξειδωτικών και όλων των συστατικών που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας για να έχει ενέργεια και να προστατευτεί καλύτερα από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα.

Προκειμένου, λοιπόν, να φροντίσουμε την υγεία και να διατηρήσουμε την καλή φυσική μας κατάσταση, στρεφόμαστε στα συμπληρώματα διατροφής.

Πώς όμως μπορούμε να γνωρίζουμε ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για εμάς; Ποιες είναι οι «ιδανικές αναλογίες» στα συμπληρώματα διατροφής; Άραγε, ποιες ουσίες μπορούν να ενισχύσουν μακροπρόθεσμα τον οργανισμό μας και ποια είναι η αλήθεια για το ginseng -για το οποίο όλοι μιλούν το τελευταίο διάστημα;

Η λίστα που ακολουθεί δίνει τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και ενδεχομένως, θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια την επιλογή σας.

Ιδού, λοιπόν, όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για τα συμπληρώματα διατροφής εν έτει 2020 και το πολυσυζητημένο ginseng!

Η κατάλληλη φόρμουλα και οι ιδανικές αναλογίες

Ας αρχίσουμε από τα βασικά, δηλαδή από το τι πρέπει να προσέξουμε προτού επιλέξουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας.

Αυτό που αξίζει να έχουμε πάντα κατά νου είναι ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν έρχονται να αντικαταστήσουν κάποιες ομάδες τροφίμων. Αντιθέτως, λειτουργούν με τρόπο συμπληρωματικό στη διατροφή μας και περιέχουν συστατικά όπως βιταμίνες, εκχυλίσματα βοτάνων και αμινοξέα. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που αξίζει, λοιπόν, να εξετάσουμε πριν πάρουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής; Μα φυσικά, τα συστατικά του και κυρίως αν αυτά περιλαμβάνονται στις ιδανικές αναλογίες και είναι τιτλοποιημένα.

Διότι μόνο έτσι θα μπορούμε να γνωρίζουμε ότι λαμβάνουμε ένα ολοκληρωμένο συμπλήρωμα διατροφής, ότι έχουμε την αυθεντική φόρμουλα που καλύπτει τις ανάγκες μας στα χέρια μας.

Ποια είναι όμως η κατάλληλη φόρμουλα σε ό,τι αφορά στα συμπληρώματα διατροφής; Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εκείνη που περιέχει τιτλοποιημένα εκχυλίσματα που παρασκευάζονται αποκλειστικά από έναν παραγωγό, διαθέτει πάντοτε την ίδια ποσότητα φαρμακολογικών δραστικών ουσιών και πάνω από όλα, μας παρέχει μακροχρόνια -και όχι μόνο ευκαιριακή- ενίσχυση του οργανισμού μας!

Ginseng ή αλλιώς, η «ρίζα της ζωής» που μας χαρίζει ζωντάνια και ενέργεια

Σε ό,τι αφορά στα εκχυλίσματα των συμπληρωμάτων διατροφής που αξίζουν την προσοχή μας, λοιπόν, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ginseng έρχεται πρώτο.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε και διαβάζουμε συχνά για τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πώς όμως, μπορεί πράγματι να μας ωφελήσει και πού μπορούμε να το βρούμε στην πλέον ιδανική του μορφή στις μέρες μας;

Η ίδια η ονομασία του ginseng αποκαλύπτει πολλά για τις ιδιότητές του, αφού ginseng σημαίνει «ρίζα της ζωής». Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν είναι όλα τα είδη ginseng το ίδιο ευεργετικά. Για να λάβουμε τις πλέον σημαντικές, «θεραπευτικές» ιδιότητες του ginseng, πρέπει να βρούμε το κατάλληλο είδος στη σωστή αναλογία. Και σε ό,τι αφορά στον τύπο, το Siberian και το Korean ginseng είναι τα πλέον διαδεδομένα και ιδιαιτέρως ευεργετικά για την τόνωση και την ενίσχυση του οργανισμού μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο χαρακτηρισμός «panax» που προσδίδεται στο Korean ginseng, μιας και «panax» σημαίνει πανάκεια και εδώ και 5.000 χρόνια, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν πως αυτή η ρίζα έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στη θεραπεία κάθε ασθένειας.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων, το κορεατικό ginseng τονώνει τις πνευματικές και σωματικές λειτουργίες του οργανισμού. Όσο για το σιβηριανό, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ιδανικό για την ενίσχυση της φυσικής μας αντοχής, συμβάλλοντας έτσι στην ταχύτερη ανάκαμψη του οργανισμού μας μετά από ασθένειες!

Πού μπορούμε να βρούμε, λοιπόν, το πολύτιμο ginseng στις σωστές αναλογίες σήμερα; Πώς θα ανακαλύψουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που περιέχει τον κατάλληλο τύπο ginseng στις ιδανικές αναλογίες και μάλιστα, μαζί με τον ιδανικό συνδυασμό βιταμινών και αντιοξειδωτικών;

Η απάντηση βρίσκεται στον Mr Ginseng ή αλλιώς, τον Δρ Rueckert! Πρόκειται για έναν πραγματικό πρωτοπόρο στην έρευνα των ευεργετικών αποτελεσμάτων του κορεατικού ginseng και είναι ο άνθρωπος ο οποίος δημιούργησε το IMMUVIT. Η αυθεντική αυτή ελβετική φόρμουλα ξεχωρίζει εδώ και 20 χρόνια σε ό,τι αφορά συμπληρώματα διατροφής που έχουν ως βάση τους το Panax ginseng, αποτελώντας μια κορυφαία ανά τον κόσμο επιλογή για εκείνους που επιθυμούν να τονώσουν το ανοσοποιητικό τους.

Περιέχει τιτλοποιημένο, αυθεντικό 100% φυσικό κορεατικό εκχύλισμα ginseng και όλα τα απαιτούμενα συστατικά για την ενίσχυση του οργανισμού στις ιδανικές αναλογίες- μεταξύ των οποίων και το πολύτιμο συνένζυμο Q10 που χαρίζει ενέργεια.

Είτε επιλέξετε το Immuvit Plus Q10 είτε είστε πάνω από 50 ετών και θέλετε ένα συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να δράσει στοχευμένα για τις ανάγκες σας, όπως το Immuvit Prime 50+, το σίγουρο είναι πως αυτή η φόρμουλα θα ενισχύσει τον οργανισμό σας μακροπρόθεσμα και θα σας βοηθήσει να είστε καλύτερα «θωρακισμένοι» απέναντι στις ιώσεις και τα κρυολογήματα, την περίοδο που διανύουμε.

Σε κάθε περίπτωση όμως, μην ξεχνάτε να τρέφεστε πάντα σωστά και να ενημερώνεστε καταλλήλως προτού στραφείτε σε οποιαδήποτε επιλογή για την ενίσχυση του οργανισμού σας, λαμβάνοντας -αν και όποτε χρειάζεται- τη γνώμη των ειδικών!