ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 50.000 μάσκες στο ΕΣΥ – Επικαιροποιείται το σχέδιο του ΕΚΑΒ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 50.000 μάσκες στο ΕΣΥ – Επικαιροποιείται το σχέδιο του ΕΚΑΒ
ΥΠ.ΥΓ.

Κορονοϊός: Πενήντα χιλιάδες μάσκες για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προσφέρει η πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η πρέσβειρα Zhang Qiyue, παρέδωσε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια ένα πρώτο δείγμα, την Τετάρτη (18/03/2020). Η υπόλοιπη ποσότητα θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το πρωί του Σαββάτου (21/03/2020) με την πτήση της Air China.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την κινεζική κυβέρνηση και την κινεζική κοινότητα, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε, επίσης, τη σύσταση να μείνουν όλοι οι πολίτες στο σπίτι τους, να πάρουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, να προσέξουν τον εαυτό τους και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. «Η κρίση είναι μπροστά μας. Οι επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ σοβαροί και πολύ υπεύθυνοι στην αντιμετώπισή της» τόνισε.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και το Γενικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ).

Οι κύριοι Κικίλιας και Χαρδαλιάς ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Κέντρουθ, καθώς και για τα σχέδια που επικαιροποιούνται καθημερινά. Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, το ΕΚΑΒ είναι βασικός επιχειρησιακός βραχίονας στα σχέδια Πολιτικής Προστασίας και γι’ αυτό συμμετείχε ex officio στο Εθνικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. «Σε όλες τις φάσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, το ΕΚΑΒ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και είμαστε σίγουροι ότι και μέσα από την ετοιμότητα που έχουν, έρχονται να προσθέσουν σημαντική επιχειρησιακή αξία στην όλη μας προσπάθεια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 418 το σύνολο - 13 σε σοβαρή κατάσταση

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 500 κινητές μονάδες νοσηλευτών για κατ’ οίκον λήψη δειγμάτων

Κορονοϊός: Έκκληση ΙΣΑ σε ιδιώτες γιατρούς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας: Κρατείστε ανοικτά τα ιατρεία σας

Κορονοϊός: Γιατί η Ελλάδα δεν ελέγχει όλα τα ύποπτα κρούσματα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις