ΥΓΕΙΑ

Ερυθρός Σταυρός: Βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με την δοκιμασία του ύψιστου αγαθού, της υγείας μας

Ερυθρός Σταυρός: Βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με την δοκιμασία του ύψιστου αγαθού, της υγείας μας

Η απώλεια χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο ήρθε για να μας υπενθυμίσει,ότι η υγεία ενός λαού είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται η ευτυχία και η δύναμη κάθε κράτους - Η επιστολή του προέδρου με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 

«Σε αυτό το δύσκολο αγώνα όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας με πίστη, θάρρος, ευαισθησία, σωματική και ψυχική αντοχή καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου «υγεία για όλους» και τους ευχαριστούμε γι` αυτό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υπήρξε πάντοτε αποτελεσματικός και τελεσφόρος παραστάτης και επίκουρος του κράτους στην αντιμετώπιση υγειονομικών και ανθρωπιστικών κρίσεων. Έτσι και σήμερα, πιστός στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρωγός του Ελληνικού Κράτους και συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ατομική και κοινωνική ευημερία. Με προνοητικότητα, χρησιμοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία μας, παρά το απρόοπτο των εξελίξεων, προγραμματίσαμε, μεθοδεύσαμε και υλοποιούμε ανθρωπιστικές δράσεις για την επίτευξη των καλύτερων στοχευμένων παρεμβάσεων.

Με έμφυτα τα συναισθήματα αγάπης και αυτοθυσίας αναλαμβάνουμε ενεργό ρόλο για την προαγωγή της υγείας και της κοινωνικής ευημερίας σε όλους τους τομείς δράσης μας: υπηρεσίες υγείας, πρόσφυγες, μετανάστες , αστέγους, κοινωνικές δομές κ.α.
Επιγραμματικά, αναφέρω τις δράσεις ενεργητικής προσέγγισης και εργασίας (streetwork) που υλοποιούνται για τους αστέγους που ζουν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας επιδιώκοντας τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, προφυλάσσοντας παράλληλα την δημόσια υγεία.

Επιπλέον, με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης ο Ε.Ε.Σ , κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής,αναλαμβάνει τον προστατευτικό ρόλο της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θερμομέτρησης, ελέγχου και διανομής ειδών πρώτης ανάγκης σε μετανάστες και πρόσφυγες που εισέρχονται στην χώρα μας. Στόχος, της εν λόγω δράσης, είναι να αποτραπεί ο κίνδυνος διάδοσης πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού και να στηριχθεί με κάθε τρόπο η ανθρώπινη ζωή.
Σεβόμενοι την ανθρώπινη προσωπικότητα, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, βρισκόμαστε στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας για θερμομέτρηση, αλλά επίσης ,να υποδείξουμε και να εφαρμόσουμε κάθε μέτρο που αποβλέπει στην περιφρούρηση και προαγωγή της υγείας τόσο των κρατουμένων όσο και των σωφρονιστικών υπαλλήλων και επισκεπτών.

Παράλληλα, συνεχίζονται με έντονο ρυθμό οι επιπλέον δράσεις που υλοποιούν τα Περιφερειακά Τμήματα του Ερυθρού Σταυρού, στηρίζοντας την επικράτεια, όπου υπάρχει ανάγκη.

Επιπροσθέτως, λειτουργούμε, ήδη, τις τηλεφωνικές γραμμές ψυχοκοινωνικής στήριξης και υποστήριξης, αλλά και εξυπηρέτησης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με βοήθεια στο σπίτι.

Θα ήθελα , λοιπόν, από καρδιάς να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το έμμισθο προσωπικό και τους εθελοντές μας για το υπέρτατο ανθρωπιστικό έργο που παρέχουν.
Επιπροσθέτως, όμως, θα ήθελα να τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος να διδάσκουν με το παράδειγμά τους την άνευ όρων προσφορά στον συνάνθρωπο.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ισχυρή θέληση, συνέπεια και γνώσεις μετατρέπονται σε στυλοβάτες της δημόσιας υγείας και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης που βιώνει η χώρα μας προσπαθώντας να διατηρήσουν τα θεμέλια του κοινωνικού ιστού της.

Εξαίρω, λοιπόν, το ήθος και τις αρχές όλων και τους διαβεβαιώνω , ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με σύσσωμες τις δυνάμεις του, θα συμπορεύεται με το Ελληνικό Κράτος και με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει αδιάκοπα το σύνθετο ανθρωπιστικό του έργο, φροντίζοντας όλους όσους έχουν ανάγκη.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις