ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, το μεσημέρι της Τετάρτης (22/04/2020).

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των δράσεων των δύο Υπουργείων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που αφορούν στους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσος Μαντάγαρης.

Στο Κρανίδι έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» μετά την επιβεβαίωση 150 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε δομή φιλοξενίας, όπου διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο. Μεταξύ των θετικών περιπτώσεων ήταν και δύο εργαζόμενοι.

Αναμένονται τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα τεστ που διενήργησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο ξενοδοχείο, το οποίο λειτουργεί υπό τον ΔΟΜ, αλλά και από ελέγχους σε πολίτες της περιοχής.

Τα θετικά ευπαθή άτομα θα διαχωριστούν από τα υπόλοιπα και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ τα αρνητικά ευπαθή θα απομονωθούν εντός τους ξενοδοχείου.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους. Η αιτία του προληπτικού υγειονομικού αποκλεισμού του ξενοδοχείου που λειτουργεί ως δομή, ήταν η εμφάνιση θετικού κρούσματος σε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο.

Επίσης, το βράδυ του Μεγάλου Σάββατου απεβίωσε από παθολογικά αίτια φιλοξενούμενη γυναίκα, 39 ετών από το Σουδάν, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη δομή φιλοξενίας στο νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου, η θανούσα ήταν αρνητική για Covid-19.

Ο συναγερμός σήμανε όταν την Κυριακή του Πάσχα, βρέθηκε θετική στον ιό 28χρονη έγκυος. Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορονοϊού. Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεσή της στον Covid-19.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα (20/04/2020) στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, έχει μεταβεί κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο, καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό. Στο σημείο μετέβησαν χθες και ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Από χθες, Τρίτη ισχύει στην περιοχή του Κρανιδίου απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Μαΐου 2020 - e-ΕΦΚΑ: Προσοχή! Από σήμερα οι πληρωμές - Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις