ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Αυτό είναι το νέο αντι-ιϊκό φάρμακο - Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Κορονοϊός: Αυτό είναι το νέο αντι-ιϊκό φάρμακο - Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Για πρώτη φορά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας μίλησε για την ύπαρξη φαρμάκου που μπορεί να αντιμετωπίσει τον Covid-19 - Ελπίδα από τις έρευνες των επιστημόνων.

Για ένα νέο αντι-ιϊκό φάρμακο κατά του κορονοϊού μίλησε την Παρασκευή ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκφράζοντας αισιοδοξία για την πορεία των μελετών.

Είναι η πρώτη φορά από το ξέσπασμα της νόσου στην Ελλάδα που ο έμπειρος λοιμοξιολόγος αναφέρεται στην ύπαρξη φαρμάκου που μπορεί να αντιμετωπίσει τον φονικό ιό, εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία για την πορεία των ερευνών.

Το φάρμακο ονομάζεται EIDD-2801. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές σε ζώα (ποντίκια) και σύντομα αναμένεται ότι θα γίνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Εάν οι δοκιμές επαληθεύσουν τις προσδοκίες, το φάρμακο αναμένεται ότι θα αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου, ενώ ενδέχεται να έχει και τη μορφή χαπιού.

Ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα για το πειραματικό χάπι που αναπτύσσει επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Emory στις ΗΠΑ, το οποίο βάσει των προκαταρκτικών ερευνητικών δεδομένων δείχνει να μπορεί να μειώσει τη σοβαρή βλάβη που προκαλεί στους πνεύμονες ο κορονοϊός.

«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Έχουμε καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό να επιτύχουμε σε αυτό τον τομέα. Οι ευπαθείς ομάδες παραμένουν στις κύριες προτεραιότητές μας. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα για χαλάρωση των μέτρων. Ωστόσο αυτό θα γίνει σταδιακά», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Τεράστια ανατροπή με τη διαθήκη του ηθοποιού