ΥΓΕΙΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στον ποδηλατικό περίπατο του Δήμου Αθηναίων – Δωρεά μασκών από την Κίνα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στον ποδηλατικό περίπατο του Δήμου Αθηναίων – Δωρεά μασκών από την Κίνα
Ε.Ε.Σ.

Συμβολικό ποδηλατικό περίπατο, στο κέντρο της Αθήνας, διοργάνωσαν την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο εν λόγω ποδηλατικός περίπατος εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «6 για έξω» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και περιλαμβάνει 6 δράσεις για να ξαναγίνουν οι πόλεις ανθρώπινες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με οκταμελές κλιμάκιο της ποδηλατικής ομάδας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, βρέθηκε στην πλατεία Κοτζιά προκειμένου να παρέχει υγειονομική κάλυψη, καθ' όλη τη διάρκεια του ποδηλατικού περιπάτου. Η διαδρομή ξεκίνησε από το Δημαρχείο της Αθήνας και μέσω της Ομόνοιας, της Σταδίου, της Πλατείας Συντάγματος και της Φιλελλήνων κατέληξε στον Εθνικό Κήπο.

Δωρεά από τον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας

Το τεράστιο πολυποίκιλο, πολυδιάστατο και πολυσήμαντο έργο που υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθημερινά, αναγνωρίζεται και διεθνώς. Η ανταπόκριση του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας στην έκκληση του Ε.Ε.Σ. για βοήθεια ήταν άμεση, συγκινητική και γενναιόδωρη.

Την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός με στελέχη του Οργανισμού, μετέβη στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, προκειμένου να παραλάβει από εκπροσώπους της Κινεζικής Πρεσβείας μεγάλη ποσότητα υλικού ατομικής προστασίας και συγκεκριμένα μάσκες μιας χρήσης (130.000 τεμάχια). Η εν λόγω δωρεά του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας είναι πολύ σημαντική και θα καλύψει ανάγκες ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19, τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στον αέρα: Δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση ενώ έκανε ρεπορτάζ (pics)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr