ΥΓΕΙΑ

Συσκευές υπεριώδους ακτινοβολίας κατά του κορονοϊού: Ο ΙΣΑ ζητά διευκρινίσεις από τον ΕΟΔΥ

Συσκευές υπεριώδους ακτινοβολίας κατά του κορονοϊού: Ο ΙΣΑ ζητά διευκρινίσεις από τον ΕΟΔΥ
ASSOCIATED PRESS

Τη θέση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του υπουργείου Υγείας ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), σχετικά με τη χρήση συσκευών υπεριώδους ακτινοβολίας κατά του κορονοϊού.

Σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και στη διοίκηση του ΕΟΔΥ, ο ΙΣΑ αναφέρει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κατακλύσει τους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έντυπα και διαφημιστικό υλικό για την αποτελεσματικότητα των συσκευών αυτών κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, γίνεται αναφορά σε συσκευές οι οποίες εκπέμπουν υπεριώδες φως UV και εξουδετερώνουν μικροοργανισμούς, όπως ιούς, βακτήρια, ακάρεα και μύκητες, με αποτέλεσμα να αποστειρώνεται ο χώρος εντός του οποίου χρησιμοποιούνται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά το συντομότερο δυνατό, να λάβει τις σχετικές απαντήσεις, «επειδή κρίνεται αναγκαίο να αποσαφηνιστεί και να τεκμηριωθεί επιστημονικά η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων συσκευών, προκειμένου τόσο οι ιατροί αλλά και οι λοιποί επαγγελματίες να γνωρίζουν για την ορθή χρήση τους».

Διαβάστε επίσης:

ΑΟΖ: Τα μυστικά της συμφωνίας με την Ιταλία - Δένδιας: Μεγαλώσαμε τα σύνορα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr