ΥΓΕΙΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δωρεά 5.000 μασκών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δωρεά 5.000 μασκών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Ε.Ε.Σ.

Η διάδοση του εθελοντισμού, η παροχή βοήθειας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και η εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε συλλογικότητες είναι οι τρεις πυλώνες συνεργασίας, στους οποίους συμφώνησαν την Τρίτη (30/06/2020), ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

«Αναπτύσσουμε μια πολυδιάστατη, αγαθοποιό δυναμική, η οποία στηρίζεται σε ένα ευρύ φάσμα κοινωφελών δραστηριοτήτων με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και την ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος από το οποίο έχει τεράστια ανάγκη η πατρίδα μας» δήλωσε ο κ. Αυγερινός, ο οποίος επεσήμανε ότι ξεκίνησε έναν κύκλο επισκέψεων, έχοντας αφετηρία τη Δυτική Ελλάδα όπου ο Ε.Ε.Σ. διαθέτει δυναμικά τμήματα.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, συμφώνησε σε συμπόρευση πάνω σε κοινές δράσεις με τον Ε.Ε.Σ., που θα έχουν ως τελικό αποδέκτη την ίδια την κοινωνία και ιδιαίτερα την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων που το έχουν ανάγκη.

Κατά την επίσκεψή του ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. προσέφερε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υγειονομικό υλικό που περιλάμβανε 5.000 μάσκες προστασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος σε θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στιγμιότυπο από την παράδοση του υγειονομικού υλικούΕ.Ε.Σ.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογική δήλωση - TAXISnet: Παράταση για την υποβολή τους - Πότε λήγει η προθεσμία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr