ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: 81 προσλήψεις μόνιμων γιατρών σε νοσοκομεία της χώρας - Οι θέσεις ανά νοσοκομείο

Κικίλιας: 81 προσλήψεις μόνιμων γιατρών σε νοσοκομεία της χώρας - Οι θέσεις ανά νοσοκομείο

Σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών για τα νοσοκομεία και των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας προχωρά το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των νοσοκομείων του ΕΣΥ, με έμφαση σε αυτά που βρίσκονται στα νησιά.

Η προκήρυξη αφορά 81 θέσεις μόνιμων γιατρών, εκ των οποίων οι 16 είναι διευθυντών και οι 64 επιμελητών Α΄ και Β΄. Οι θέσεις για τα νοσοκομεία της νησιωτικής Ελλάδας είναι 49 από τις 81.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα esydoctors.moh.gov.gr από τις 27/07/2020 έως τις 17/08/2020.

«Η αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. δεν είναι προϊόν της συγκυρίας του κορονοϊού, αλλά αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των αποφάσεων της κυβέρνησης. Στο υπουργείο Υγείας θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με νέο προσωπικό, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν τα συμβούλια κρίσεων για τις προσλήψεις ακόμη 942 μονίμων ιατρών. «Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το υγειονομικό πλεονέκτημα που πετύχαμε, σε κεκτημένο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την ίδια την κοινωνία, για τον άνθρωπο. Και το στόχο αυτό, θα τον πετύχουμε» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Δείτε τις θέσεις ανά Υγειονομική Περιφέρεια:

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ - Google: Από σήμερα το νέο πρόγραμμα για 3.000 ανέργους - Θα λάβουν 550 ευρώ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr