ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: 24ωρη εφημερία για 30 συνεχόμενες μέρες ζητά ο διοικητής από γιατρό

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: 24ωρη εφημερία για 30 συνεχόμενες μέρες ζητά ο διοικητής από γιατρό
INTIME NEWS

Να εφημερεύει καθημερινά για όλο το μήνα ζητά από τη μοναδική αναισθησιολόγο ο διοικητής του νοσοκομείου της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ότι ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με έγγραφό του προς την αναισθησιολόγο, ισχυρίζεται ότι αν η γιατρός αρνηθεί να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο για 30 συνεχόμενες μέρες το μήνα, είναι ανήθικο εκ μέρους της και «τυχόν λανθασμένη αντιμετώπιση περιστατικού θα είναι δική της υπαιτιότητα». Επίσης, την «προτρέπει» να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εκβιασμό προς την αναισθησιολόγο και καλεί τον διοικητή να πει ποιες διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας την καλεί να εφαρμόσει. «Τον προκαλούμε να μας πει πού το είδε γραμμένο ότι είναι "υποχρεωμένη" η μία και μοναδική αναισθησιολόγος να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο για 30 συνεχόμενες μέρες το μήνα, μέχρι να φιλοτιμηθεί η κυβέρνηση να προσλάβει γιατρούς; Γνωρίζει ή δε γνωρίζει ότι αν η συνάδελφος πραγματοποιεί εφημερίες ετοιμότητας καθημερινά τότε, μετά τις 20 του μήνα, η αποζημίωση των εφημεριών θα έχει υπερβεί το μισθό της, και σύμφωνα με το νόμο δεν πρόκειται να πληρωθεί το σύνολο των εφημεριών;» επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει:

«Είναι πρόκληση να λένε, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είμαστε ανήθικοι, επειδή αρνούμαστε να εφημερεύουμε non-stop, χωρίς ξεκούραση και να θέσουμε σε κίνδυνο τους ασθενείς».

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών τονίζει: «Δική τους υπαιτιότητα είναι το γεγονός ότι ένα ολόκληρο νοσοκομείο στηρίζεται σε μία και μοναδική αναισθησιολόγο. Δική τους υπαιτιότητα είναι που οι δημόσιες μονάδες υγείας στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων σε προσωπικό. Δική τους υπαιτιότητα είναι που αντί να αξιοποιήσουν τον χρόνο που κερδήθηκε την περίοδο της πανδημίας και να στελεχώσουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, έκαναν ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων, που μόλις φτάνουν για να αναπληρώσουν τα κενά λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των απολύσεων των συμβασιούχων. Δική τους υπαιτιότητα είναι η προσπάθειά τους, να καλύψουν τα κενά με την εντατικοποίηση και την εξουθένωση των υγειονομικών, με μπαλώματα και μετακινήσεις προσωπικού. Είναι αποκαλυπτική η πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης που μετακινεί προσωπικό από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας που ήδη βρίσκονται στο "κόκκινο" για να στελεχώσουν τις μονάδες που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους για κορονοϊό στις πύλες εισόδου της χώρας».

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ ζητά από τον διοικητή να αποσύρει το «απαράδεκτο και έκνομο» έγγραφο και να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, τόσο το Αναισθησιολογικό όσο και τα άλλα τμήματα του νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα - Θάνατος 16χρονης: Τα ουρλιαχτά, το κινητό τηλέφωνο και τα βίντεο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr