ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Σε καραντίνα 20 υγειονομικοί στον «Ευαγγελισμό» μετά τα δύο θετικά κρούσματα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα 20 υγειονομικοί στον «Ευαγγελισμό» μετά τα δύο θετικά κρούσματα
INTIME NEWS

Δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού διαπιστώθηκαν σε εργαζόμενες καθαριότητας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ένα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων (ΣΕΝΕ), καρδιολόγο Ηλία Σιώρα, οι εργαζόμενες δεν χρειάστηκαν νοσηλεία και παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Έχουν ληφθεί 170 δείγματα από υγειονομικούς, τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Πάντως, 20 υγειονομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα, επειδή είχαν έρθει σε επαφή με τις δύο εργαζόμενες. Ο έλεγχος θα επαναληφθεί σε όλους μετά από μία βδομάδα.

Τα δύο περιστατικά σχετίζονται με επίσκεψη σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και με αφορμή αυτό το γεγονός, ο κ. Σιώρας επισημαίνει: «Από τη στιγμή που άνοιξαν τα σύνορα, τα πρωτόκολλα ελέγχου των εισερχομένων στη χώρα έχουν γίνει λάστιχο, αναλόγως του τι βολεύει τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που εισέρχονται στη χώρα (με αεροπλάνο, πλοίο ή δια χερσαίας οδού) εργαζόμενοι, ή τουρίστες, πρέπει να υπόκεινται όλοι σε έλεγχο -και όχι δειγματοληπτικά- και να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ενώ με τις προσπάθειες και τις θυσίες μας το προηγούμενο διάστημα κερδήθηκαν χρόνος και ζωές, διαπιστώνουμε ότι οι πολιτικές που επιλέχθηκαν βάζουν σε πρώτη μοίρα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του τουρισμού (και όχι μόνο), διακυβεύοντας ανοιχτά ό,τι κερδίσαμε!»

Ο πρόεδρος του ΣΕΝΕ τονίζει ότι απαιτούνται επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, καθώς και επαρκής χορήγηση σε υγειονομικούς, ασθενείς και επισκέπτες, όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας δωρεάν. «Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας συνειδητοποιήθηκε απ’ όλο το λαό, η κρισιμότητα της ικανοποίησης του αιτήματός μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων που δουλεύουν χρόνια τώρα στα δημόσια νοσοκομεία. Τώρα είναι που πρέπει να ενισχυθούν οι επιτροπές και οι μονάδες λοιμώξεων, οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Συμβάλαμε και πιο εντατικά συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση και της πανδημίας. Την ίδια στιγμή, η φωνή μας πρέπει να ακουστεί δυνατά: τα χειροκροτήματα και οι υποκριτικές εξαγγελίες δεν αρκούν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες σε μέσα προστασίας, σε μέτρα οργάνωσης της εργασίας μας και κυρίως, σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων».

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο - Θερμό επεισόδιο: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» - Έτοιμη η Ελλάδα για το Oruc Reis

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr