ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Με υπερσύγχρονο μοριακό αναλυτή Covid-19 ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Κορονοϊός: Με υπερσύγχρονο μοριακό αναλυτή Covid-19 ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
Γ.Ν. Ξάνθης

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, Παρασκευή (24/07/2020) ένας νέος, υπερσύγχρονος μοριακός αναλυτής ανίχνευσης του νέου κορονοϊού, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Ο Μοριακός Αναλυτής Ανίχνευσης Covid-19 (real time PCR) έχει δυναμικότητα 96 δειγμάτων ταυτόχρονα.

Οι κάτοικοι του νομού Ξάνθης αντιμετώπισαν σε εντονότερο βαθμό την πανδημία, με πολλά κατ’ αναλογία θετικά κρούσματα και θανάτους. Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους και νοσοκομεία άλλων περιοχών, δέχθηκε τρομερή επιβάρυνση σε όγκο ιατρικής υποστήριξης της κοινότητας, επισημαίνει η διοικήτρια Έλενα Ροφαέλα. Επίσης αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της υγειονομικής κάλυψης του νομού, αλλά και όλων των ενεργειών προετοιμασίας, πληροφόρησης, υποστήριξης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας δημιουργήθηκαν Αίθουσες Αρνητικής Πίεσης (21 κλίνες) και ξεχωριστή πτέρυγα Covid-19 (15 κλίνες) και αυξήθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ από 5 σε 7. Στην πτέρυγα Covid-19 νοσηλεύθηκαν 298 ασθενείς, εκ των οποίων 71 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ένας μεγάλος αριθμός τεστ κορονοϊού: 990 σε ασθενείς, 400 σε υγειονομικούς, 450 σε προεγχειρητικούς ελέγχους.

Το νοσοκομείο δέχθηκε ιδιωτικές δωρεές άνω των 500.000 ευρώ για Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π) και εξοπλισμό σε ΜΕΘ και την πτέρυγα Covid-19. Στο προσωπικό διατέθηκαν 92.000 τεμ. μάσκες, 481.000 τεμ. γάντια, 4.200 τεμ. σκάφανδρα, 6.000 τεμ. στολές υψηλής προστασίας.

Επίσης, υγειονομικοί του νοσοκομείου ενίσχυσαν τα κλιμάκια δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, για αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στον νομό Ξάνθης.

«Ευχαριστούμε θερμά, τον υπουργό Υγειάς κ. Βασίλη Κικίλια για την καθημερινή στήριξη του νοσοκομείου μας, αλλά και τη διάθεση του Μοριακού Αναλυτή, τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Τσαλικάκη για την τεχνική διευθέτηση του ζητήματος, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" που μας διέθεσε τον εν λόγω Μοριακό Αναλυτή και τέλος, το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης που κατάφερε σε ελάχιστες ώρες να μεταφέρει, τοποθετήσει και λειτουργήσει το συγκεκριμένο μηχάνημα» επισημαίνει η διοικήτρια, Έλενα Ροφαέλα.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο - Θερμό επεισόδιο: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» - Έτοιμη η Ελλάδα για το Oruc Reis

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr