ΥΓΕΙΑ

Συνωστισμός στον Ευαγγελισμό για τεστ κορονοϊού

Συνωστισμός στον Ευαγγελισμό για τεστ κορονοϊού
IN TIME

Σύμφωνα με εργαζόμενους του νοσοκομείου, ο ΕΟΔΥ στέλνει τον κόσμο στα Επείγοντα για να κάνει τεστ κορονοϊού.

Τεράστιο είναι το πρόβλημα συνωστισμού που δημιουργείται έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς οι περισσότεροι πολίτες που έχουν γυρίσει από διακοπές, χρειάζονται τα τεστ για να γυρίσουν στην εργασία τους, ωστόσο το κόστος των τεστ θα έπρεπε να το καλύπτει ο εργοδότης.

Η ανυπαρξία κατάλληλων δομών για να γίνονται αποκλειστικά τα τεστ, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα και στη λειτουργία νοσοκομείων και ενδεχομένως εντείνει τη διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με την Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Ευαγγελισμού, «τα RAPIDtest διενεργούνται μόνο στη γενική εφημερία και δεν επαρκούν για τον όγκο των ύποπτων ασθενών.

Αντί να σημάνει συναγερμός για την ανάπτυξη Π.Φ.Υ. με Κέντρα Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για μαζικά test, υπάρχει μόνο έκθεση ιδεών!

Στον Ευαγγελισμό χορηγούνται μόνο 40-50 αντιδραστήρια για RAPID test, αποκλειστικά στη γενική εφημερία όταν οι έχοντες ανάγκη test είναι κατά μέσον όρο 80-100. Στον πανικό της γενικής εφημερίας, χρειάζεται ταχεία διάγνωση λόγω υψηλής πιθανότητας μετάδοσης, λόγω συνωστισμού. Ο μοριακός έλεγχος δίνει αποτέλεσμα συνήθως την επόμενη μέρα. Δεν μας πείθει η δικαιολογία, ότι υπάρχει παγκόσμια έλλειψη των γρήγορων test. Η ανάγκη για μαζικά test σε όλους τους υγειονομικούς, στις πύλες εισόδου στη χώρα και στις ευπαθείς ομάδες είναι πολύ μεγάλη.»

Καταγγέλλουν επίσης ότι «Είναι εξοργιστική η απόφαση της Διοίκησης να μην επιτραπεί η είσοδος στο νοσοκομείο σε όσους επισκέπτες έχουν πυρετό. Που θα πάνε αυτοί; Μήπως λειτουργούν σε 24ωρη βάση πολλά κέντρα υγείας, για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία; Η λογική αυτής της απόφασης λέει: μακριά από "το δικό μας" νοσοκομείο και μετά στην τύχη σας! Ενώ θα έπρεπε να τους παραπέμπει άμεσα σε Κ.Υ. Λογική στρουθοκαμήλου. Για την Π.Φ.Υ. δεν υπάρχει καμμιά βιασύνη!»

Καμιά πρόσληψη δεν έχει γίνει, ούτε γιατρού ούτε νοσηλευτή ούτε άλλης ειδικότητας, από τον Ιούνη, παρά την αύξηση των κρουσμάτων. Αντίθετα έχουμε παραιτήσεις επικουρικών νοσηλευτών, που δεν άντεξαν την εντατικοποίηση και την ανασφάλεια. Καμιά νέα προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό. ΘΑ!! ζητήσει ο Ευαγγελισμός 130 μόνιμους νοσηλευτές, όταν τα κενά σε νοσηλευτές ξεπερνούν τα 300 και οι "προσλήψεις" θα γίνουν σε 2 χρόνια. Για τις άλλες ειδικότητες ούτε λόγος!

Το αίτημά μας για μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων, των συμβασιούχων, των επικουρικών, αντιπαλεύεται συστηματικά από αυτή και την προηγούμενη κυβέρνηση.

Απειλούνται οι 315 καθαρίστριες με απόλυση στις 31/12, ενώ παράλληλα υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στη πληρωμή των δεδουλευμένων στο επικουρικό προσωπικό.

Η παρακάτω φωτογραφία έξω από το νοσοκομείο, είναι γύρω στις 14:30 πριν καν ξεκινήσει η γενική εφημερία του νοσοκομείου και δείχνει το έντονο πρόβλημα συνωστισμού που δημιουργείται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Ανακαλύψαμε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα