ΥΓΕΙΑ

Rezum: Η δύναμη του ατμού «όπλο» κατά της υπερπλασίας του προστάτη

Rezum: Η δύναμη του ατμού «όπλο» κατά της υπερπλασίας του προστάτη

Έναν απροσδόκητο «σύμμαχο» απέναντι στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη βρίσκουν οι μεσήλικες και ηλικιωμένοι άνδρες στην πρωτοποριακή θεραπεία ατμού Rezum, που ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα, φέρνοντας επανάσταση.

Χωρίς νυστέρι, χωρίς επιπλοκές, χωρίς μετεγχειρητικό πόνο, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη γίνεται παρελθόν με μια θεραπεία που μπορεί να διενεργηθεί σε ένα σύντομο ραντεβού ακόμα και στο ιατρείο του ουρολόγου και να διατηρήσει ανέπαφες ζωτικές λειτουργίες, όπως η στύση και η εκσπερμάτιση. Δεν είναι τυχαίο ότι η θεραπεία Rezum εφαρμόζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και 5 χρόνια με έγκριση από το FDA και με εξαιρετικά αποτελέσματα. Στην Αγγλία αποζημιώνεται από το Εθνικό σύστημα υγείας NHS και αποτελεί επίσημη ένδειξη για τη θεραπεία της υπερπλασίας προστάτη.

Ενέργεια από το νερό

Όπως αναφέρει ο Δρ Ανδρέας Ανδρέου, Χειρουργός Ουρολόγος και ένας εκ των δύο επικεφαλής της κορυφαίας ουρολογικής ομάδας U4U, μερικές μόνο σταγόνες νερού έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν την ενέργειά τους σε ατμό και να συρρικνώσουν τον διογκωμένο προστάτη, χωρίς μάλιστα να επηρεάζονται οι παράπλευροι ιστοί. Με τη θεραπεία Rezum γίνεται έγχυση ατμού στον προστάτη μέσω της ουρήθρας. Όταν αυτός φτάνει στον ιστό, όλη η αποθηκευμένη ενέργεια απελευθερώνεται και προκαλεί τη νέκρωση των πασχόντων κυττάρων στην υπό στόχευση περιοχή.

Η καινοτόμος αυτή τεχνική ενδείκνυται για άντρες άνω των 50 ετών με δυσουρικά συμπτώματα και όγκο προστάτη από 30 έως 80 κυβικά εκατοστά. Επίσης είναι ιδανική για την αντιμετώπιση του προστάτη με υπερπλασία στην κεντρική ζώνη ή και στον μέσο λοβό.

Τα θετικά της τεχνικής Rezum

«Η θεραπεία Rezum βάζει τέλος στα φάρμακα και τις παρενέργειές τους, διατηρεί τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα και βελτιώνει την ούρηση. Δεν απαιτεί μόνιμο εμφύτευμα, χρειάζεται μόνο τοπική αναισθησία ή σύντομη μέθη και επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στη καθημερινότητά του στην ίδια ημέρα», εξηγεί ο κ. Ανδρέου.

Στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις η βελτίωση στα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη φαίνεται εντός δύο εβδομάδων. Η θεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική και δεν απαιτεί πάνω από λίγα λεπτά.

Μετά την επέμβαση, μέσω των φυσικών διαδικασιών επούλωσης που διαθέτει το σώμα ο ιστός που έχει υποβληθεί στη θεραπεία απορροφάται με τον καιρό και ο προστάτης συρρικνώνεται.

Σύμφωνα με τον ιατρό, με την απομάκρυνση του επιπλέον ιστού, η ουρήθρα ανοίγει και τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη περιορίζονται. Αν και οι περισσότεροι ασθενείς αρχίζουν να διαπιστώνουν μείωση των συμπτωμάτων τους ήδη από τις πρώτες δύο εβδομάδες, το μάξιμουμ των αποτελεσμάτων της θεραπείας είναι ορατό εντός τριών μηνών.

Μετά την εφαρμογή της θεραπείας θα χρειαστεί αντιβίωση, ενώ ο γιατρός ενδέχεται να προτείνει και τη χρήση καθετήρα για μερικές ημέρες, ώστε να διευκολυνθεί η ούρηση κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας. Κατά το διάστημα αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται δραστηριότητες που μπορεί να ενοχλήσουν τον προστάτη.

Την πρωτοποριακή, μη επεμβατική θεραπεία Rezum για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ουρολογική ομάδα U4U, που είναι και η πρώτη πιστοποιημένη ομάδα στη χώρα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνικής.

INFO!

U4U PRECISION UROLOGY

Ασκληπιού 10, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Τηλ: +30 2310 253555

Κατεχάκη 69 έναντι Ιατρικού Ψυχικού

Αθήνα 11525

Τηλ.: +30 210-6974083

Σκουφά 1, Έγκωµη, Λευκωσία

Τηλ: +357 96 17 6116

info@urology4u.gr

www.urology4u.gr