ΥΓΕΙΑ

Λεμόνι με νερό: Έξι απίστευτα οφέλη για τις γυναίκες που θηλάζουν

Λεμόνι με νερό: Έξι απίστευτα οφέλη για τις γυναίκες που θηλάζουν
pexels.com

Γιατί κάθε νέα μητέρα πρέπει να εντάξει το θαυματουργό αυτό ρόφημα στη διατροφή της;

Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι σημαντική, όχι μόνο την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και του θηλασμού. Ο οργανισμός της θηλάζουσας μητέρας έχει αυξημένες ανάγκες και το μητρικό γάλα που παράγει, είναι αυτό που προσφέρει στο μωρό όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Το λεμόνι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και τα οφέλη από την κατανάλωσή του έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο μελετών. Το λεμόνι με νερό είναι ένα όξινο ρόφημα, πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και πρωτεΐνη. Έχει όμως και άλλα οφέλη για τον οργανισμό που πιθανότατα δε γνωρίζατε μέχρι σήμερα, οφέλη πολύ σημαντικά για την ιδιαίτερη περίοδο του θηλασμού:

1.Ενυδατώνει τον οργανισμό

Η κατανάλωση του συγκεκριμένου ροφήματος, διατηρεί το σώμα ενυδατωμένο και ενισχύει τις ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού γάλακτος.

2.Προστατεύει το μωρό από τυχόν προβλήματα με το πεπτικό του σύστημα

3.Διατηρεί το μητρικό γάλα «καθαρό»

Το λεμόνι με νερό κρατάει μακριά τις τοξίνες από το μητρικό γάλα και διασφαλίζει ότι το μωρό σου θα πάρει από το μητρικό γάλα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

4. Διατηρεί την πίεση χαμηλή

Πολλές μαμάδες που θηλάζουν αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πίεσή τους. Το λεμόνι με νερό είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο συμβάλει στο να διατηρείται η πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα.

5. Κάνει καλό στην επιδερμίδα

Το λεμόνι με νερό είναι αρκετά ευεργετικό και για την επιδερμίδα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κάνει το δέρμα σου πιο λείο και λαμπερό.

6. Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού