ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - Πέτσας: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Έλληνες

Κορονοϊός - Πέτσας: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Έλληνες
AP

Για το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που ετοιμάζει η κυβέρνηση μίλησε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή ενημέρωση συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι «είμαστε σε καθεστώς lockdown γι αυτό δεν πρέπει να προτρέχουμε».

«Πολλές εταιρείες προχωρούν σε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, με πλάνο το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Πέτσας:

«Σήμερα έχουμε την ευτυχή συγκυρία να βλέπουμε πολλές εταιρείες να προχωρούν με αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια επομένως ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο ρεαλιστικός σήμερα από ότι κάποιους μήνες πριν. Πράγματι και με τις ανακοινώσεις από την Αμερική και από την Ευρώπη και την πρόοδο της Κομισιόν είναι σαφές ότι μπορούμε να έχουμε ασφαλή εμβόλια περί το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου όπως ήταν και το αρχικό πλάνο του υπουργείου Υγείας. Αν κάποιος μπορεί να πει κάτι με σιγουριά είναι ότι αυτό το πλάνο καθίσταται πιο ρεαλιστικό. Και αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και τη δυνατότητα να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 συμπολίτες μας τον μήνα προκειμένου να φτάσουμε γρήγορα και κάποια στιγμή μετά τον Μάρτιο σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού και σίγουρα τη δυνατότητα να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου