ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - Έρευνα «βόμβα»: Η πορεία του ιού στην Ελλάδα - Τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες

Κορονοϊός - Έρευνα «βόμβα»: Η πορεία του ιού στην Ελλάδα - Τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες

Κορονοϊός: Χαραμάδα αισιοδοξίας στη μάχη με την Covid-19 αφήνει η πρόβλεψη του εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ.

Επεξεργαζόμενη πραγματικά δεδομένα η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι σε δύο εβδομάδες από σήμερα αναμένεται μείωση κατά σχεδόν 50% του αριθμού των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων με την προϋπόθεση, όμως, ότι το lockdown θα συνεχίσει να τηρείται αυστηρά.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του μοντέλου που «έτρεξε» η ομάδα στις 14 Δεκεμβρίου υπολογίζεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι περίπου 320 ασθενείς.

Κατά το ίδιο μοντέλο, όπως γράφουν Τα ΝΕΑ, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα έχει πέσει πανελλαδικά στα 540 ενώ ειδικά στη Θεσσαλονίκη θα είναι μόλις 110.

Αντίθετα δεν εκτιμάται ότι θα συμβεί το ίδιο όσον αφορά την καθοδική πορεία των θυμάτων καθώς η πρόβλεψη του εργαστηρίου είναι ότι ο αριθμός των νεκρών από κορoνοϊό θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι τις 5-6 Δεκεμβρίου οπότε και υπολογίζεται ότι θα καταγραφούν έως και 119 νεκροί.

Η εκτίμηση της ομάδας είναι ότι στα τέλη Φεβρουαρίου 2021 η Ελλάδα θα μετρά συνολικά 5.166 θανάτους λόγω της πανδημίας.

Βάσει αυτών των στοιχείων οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να αίρονται σταδιακά σε περιοχές όπου οι λοιμώξεις εμφανίζονταν περιορισμένες το προηγούμενο διάστημα, όπως στη Νότια Ελλάδα και τα νησιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτό είναι το σχέδιο για τα Χριστούγεννα - Το όριο των ατόμων και τα SMS για... ρεβεγιόν