ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Έτσι θα κλείνετε το ραντεβού – Η διαδικασία με τα SMS

Εμβόλιο κορονοϊού: Έτσι θα κλείνετε το ραντεβού – Η διαδικασία με τα SMS

Εμβόλιο κορονοϊού: Ο βασικός τρόπος που θα ενημερώνεται ο κόσμος για τον εμβολιασμό θα είναι ψηφιακός δηλώνει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Ο ίδιος κάλεσε όλους τους πολίτες «να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης» σημειώνοντας ότι ο όλος σχεδιασμός είναι «στην τελική ευθεία».

Όπως εξήγησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, οι 850.000 πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει ήδη την άυλη συνταγογράφηση, θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού.

Στη συνέχεια οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα απάντησης στέλνοντας χωρίς χρέωση είτε το 1 (αποδέχομαι) είτε το 2 (δεν αποδέχομαι).

Στην πρώτη περίπτωση ο πολίτης θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού ενώ για τη δεύτερη, εξήγησε ο κ. Ζαριφόπουλος, «ψάχνουμε τον τρόπο αν θέλει – γιατί είναι εθελοντικός ο εμβολιασμός – με ποιο τρόπο θα ζητά νέο ραντεβού, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο».

Παρόμοιος θα είναι κατά τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και ο τρόπος για ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr στην οποία θα υπάρχει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «θα υπάρξουν και μη ψηφιακά μέσα, γιατί δεν έχουν όλοι οι συμπολίτες μας τις σχετικές ψηφιακές δεξιότητες αλλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μέσα από ένα τηλεφωνικό κέντρο».

«Θα υπάρξουν έξι βασικές αποθήκες στη χώρα, οι οποίες θα ανεφοδιάζουν τα κέντρα εμβολιασμού. Θα σχεδιαστεί σωστά, απλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο σχεδιασμός του. Θα είμαστε έτοιμοι, μην έχετε αμφιβολία. Απλά πρέπει να σταθμίσουμε όλους τους παράγοντες» κατέληξε για τη διαδικασία εμβολιασμού.

Πότε θα φτάσει στην Ελλάδα το εμβόλιο

Ερωτηθείς για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη συνέντευξή του στον Alpha ότι η έγκριση του θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου και 48 ώρες μετά θα φτάσει στην Ελλάδα.

Εξομολογήθηκε,δε, ότι «η μητέρα μου έπασχε από πολιομυελίτιδα. Κόλλησε το 1944 και πέρασε από πολλές επώδυνες εγχειρήσεις για να καταφέρει να ξαναπερπατήσει. Σήμερα δεν υπάρχει γιατί είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και με το εμβόλιο για τον κορονοϊό», εξομολογήθηκε.

«Η δόση του εμβολίου θα είναι διπλή. Ανοσία δεν πρόκειται να αρχίσουμε να αποκτάμε πριν από τον Φεβρουάριο. Η αισιοδοξία του εμβολίου να μη μας οδηγήσει σε εφησυχασμό. Τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας θα πρέπει να τα τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πάλι με κάποια κανονικότητα» έκλεισε την αναφορά του στο εμβόλιο ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επισης:

Ένοπλες Δυνάμεις: Απίστευτα «χουνέρια» στους Τούρκους –Το υποβρύχιο, τα «φαντάσματα» και η «καμπάνα»

Ρoή Ειδήσεων