ΥΓΕΙΑ

Οι καθημερινές συνήθειες που θωρακίζουν φυσικά το ανοσοποιητικό μας

Οι καθημερινές συνήθειες που θωρακίζουν φυσικά το ανοσοποιητικό μας

Κατά τη διάρκεια του 2020 επανεκτιμήσαμε την αξία της Υγείας και πλέον είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να τη διαφυλάξουμε για εμάς και την οικογένειά μας, για όλους τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Ο κύριος και βασικός δρόμος για να το πετύχουμε αυτό, δεν είναι άλλος από το να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας, την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε κάθε είδους ιούς, βακτήρια και μικρόβια που μπορούν να τον εξασθενήσουν.

Η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μπορεί να γίνει με πολύ απλό τρόπο – αρκεί να γίνει συστηματικά, με επιμονή και υπομονή, ώστε να γίνει και με τον καλύτερο τρόπο. Το θετικό στην περίπτωση αυτή είναι πως δεν χρειάζεται… κόπος, αλλά απλός και μόνο τρόπος, καθώς με μερικές πολύ απλές συνήθειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει τη δυνατότητα να ενισχυθεί και να θωρακισθεί απέναντι σε όλες τις απειλές. Ας δούμε παρακάτω αναλυτικότερα κάποιες καθημερινές συνήθειες που είναι ωφέλιμο να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να είμαστε υγιείς και δυνατοί.

Προσέχουμε τη διατροφή μας

Η διατροφή είναι το «Άλφα και το Ωμέγα» της καλής μας υγείας και οφείλουμε να την προσέχουμε όσο μπορούμε. Ο όρος «υγιεινή διατροφή» πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας, με τέτοιον τρόπο ώστε τυχόν αποκλίσεις να αποτελούν τις εξαιρέσεις και όχι τον κανόνα. Μάλιστα, η υγιεινή διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο με το είδος των τροφών που επιλέγουμε αλλά και με τον τρόπο μαγειρέματος που συνηθίζουμε να κάνουμε. Λαχανικά και φρούτα, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και πρέπει πάντα να βρίσκονται στην καθημερινή μας διατροφή σε αφθονία, όπως και οι τροφές που περιέχουν τα λεγόμενα «καλά λιπαρά». Φυσικά δεν πρέπει να παραλείπουμε να κρατάμε τον οργανισμό μας πολύ καλά ενυδατωμένο, ακόμα και αν λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών δεν αισθανόμαστε έντονα τη δίψα.

Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει το Moller’s

Η επιστήμη σήμερα έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός για την καλή λειτουργία του και το ανοσοποιητικό μας σύστημα για την θωράκισή του, χρειάζεται ορισμένα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία υπάρχουν μεν σε μία υγιεινή διατροφή, μπορεί όμως να μην είναι αρκετά. Τα ω-3 λιπαρά οξέα, κύρια πηγή των οποίων είναι τα ψάρια, θα πρέπει να προσλαμβάνονται σε επάρκεια από τον οργανισμό μας, με την πλειονότητα των ειδικών να συνιστά περίπου 1 g (1000 mg) την ημέρα, για έναν ενήλικα. Με απλά λόγια, το γνωστό μας μουρουνέλαιο Moller’s είναι το μέσο για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που χρειάζεται. Το μουρουνέλαιο Möller’s παράγεται στη Νορβηγία εδώ και 160 χρόνια και εκτός από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, περιέχει βιταμίνη D3, που θεωρείται σημαντική για τη θωράκιση του οργανισμού, αλλά και βιταμίνη Α, η οποία βοηθά εξαιρετικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, μεταξύ άλλων.

Βάζουμε την άσκηση συχνά στη ζωή μας

Η άσκηση βοηθάει το σώμα μας να είναι υγιές και επομένως τον οργανισμό μας να είναι δυνατός και θωρακισμένος έναντι «κάθε απειλής». Δεν χρειάζονται υπερβολές, καθώς κάποιο είδος απλής άσκησης που γίνεται τακτικά και συχνά μπορεί να μας βοηθήσει πολύ να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας. Το ποδήλατο, το τρέξιμο ή το έντονο περπάτημα, σε καθημερινή βάση, μας οδηγούν στο να «χτίσουμε» γραμμές άμυνας του ανοσοποιητικού με το να αυξήσουμε, με τον τρόπο αυτό, τη δράση των λευκών αιμοσφαιρίων μας, τα οποία είναι εκείνα που επιτίθενται στους ιούς. Ακόμα και 20-30 λεπτά άσκησης την ημέρα για τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μπορεί να είναι αρκετό για να δώσουμε στον οργανισμό μας την ώθηση που χρειάζεται και να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας όπως πρέπει.

Καλός ύπνος, χωρίς άγχος

Ο σωστός, επαρκής ύπνος για έναν ενήλικα δίνει στον οργανισμό την απαραίτητη ξεκούραση που χρειάζεται ώστε να ξεκινά την κάθε μέρα με την ίδια δύναμη και ενέργεια. Εκτός όμως από τον κατάλληλο νυχτερινό ύπνο, ο οργανισμός μας πρέπει να είναι επίσης απαλλαγμένος από τις αρνητικές συνέπειες που έχει το άγχος και το στρες. Είναι καλό να φροντίζουμε να «καθαρίζουμε» το μυαλό μας πριν ξαπλώσουμε για να κοιμηθούμε και να χαλαρώνουμε – όσο γίνεται και όσο μπορούμε – από τα προβλήματα και τις αγωνίες της ημέρας. Αρκεί να σκεφτούμε πως αυτό οφείλουμε να το κάνουμε διότι την ώρα εκείνη, στην ουσία, φροντίζουμε τον οργανισμό μας, φροντίζουμε την καλύτερη θωράκισή του με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Προσοχή στη διατροφή, το συμπλήρωμα Möller’s Μουρουνέλαιο υγρό ή σε κάψουλες, άσκηση και καλός ύπνος χωρίς άγχος, είναι οι μικρές, καθημερινές μας συνήθειες, που κάνουν τη διαφορά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στη θωράκιση του οργανισμού μας έναντι όλων των ασθενειών.