ΥΓΕΙΑ

Πρόγραμμα εμβολιασμού: Τότε θα κάνουν το εμβόλιο πρωθυπουργός, υπουργοί και στρατιωτική ηγεσία

Πρόγραμμα εμβολιασμού: Τότε θα κάνουν το εμβόλιο πρωθυπουργός, υπουργοί και στρατιωτική ηγεσία
InTime

Εμβόλιο κορονοϊού: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εμβολιασμού της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Πότε θα εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί και οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 ως τις 10 Ιανουαρίου 2021, θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των φορέων πρώτης γραμμής. Όπως ανακοινώθηκε, 45 είναι οι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν σε αυτό το διάστημα, κάνοντας την αρχή και θέλοντας να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες έτσι ώστε να λάβουν με τη σειρά τους το εμβόλιο του κορονοϊού.

Ακριβείς ημερομηνίες για τον εμβολιασμό του καθενός δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, ωστόσο, όλοι έχουν επικυρώσει την παρουσία τους στη διαδικασία που θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα που προαναφέρεται. Πρώτη στον κατάλογο των σημαντικών προσώπων που θα εμβολιαστούν, αναγράφεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ακολουθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ακολουθούν οι υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και γενικοί γραμματείς των υπουργείων της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η ΕΛ.ΑΣ., η πυροσβεστική και το λιμενικό σώμα δια των αρχηγών και υπαρχηγών τους θα υποβληθούν με τη σειρά τους στον εμβολιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αναφέρει πως θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί, στις 27 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να δώσει το καλό παράδειγμα για τους εμβολιασμούς που θα ακολουθήσουν για τους πολίτες.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξει η χώρα